Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que "les rectificacions en el TIL no són suficients" i reclama el cessament de la consellera per recuperar el diàleg

Armengol Ple març webFrancina Armengol: "En gairebé tres anys com a president, vostè no ha millorat en res la situació de l'educació a les Illes Balears ni ha aconseguit cap avanç en el finançament".

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha acusat avui al president Bauzá d'haver instigat el conflicte educatiu, "governant des de la supèrbia, la ignorància i la radicalitat ideològica". La socialista ha lamentat que el president Bauzá hagi insultat i perseguit constantment els docents, mentre ha ignorat les necessitats de la comunitat educativa.

"En gairebé tres anys que du com a president, vostè no ha millorat en res la situació de l'educació a les Illes Balears", ha acusat Armengol, qui ha recordat en 10 punts l'acció de Bauzá sobre les anunciades "autopistes de l'educació". Bauzá ha llevat 120 milions d'euros del pressupost educatiu i 1000 professors, ha eliminat programes de suport als més necessitats i programes d'atenció a la diversitat; ha reduït beques de menjador i transport, ha fet nul•la inversió en infraestructures i ha donat el concert a les escoles del Opus que separen infants per sexe. El PP ha pujat les ràtios en secundària "i finalment aquesta aberració pedagògica del TIL", que en les primeres avaluacions ja deixen clar que els alumnes són els més perjudicats, ha denunciat Armengol.

La portaveu socialista ha afegit que el Govern "ja ha començat a rectificar, però aquestes rectificacions improvisades no són suficients", en referència a la flexibilització en l'aplicació del TIL a Secundària que es va pactar amb la patronal de l'escola concertada. "Li demano que cesi a la consellera i al seu equip, que no se'n surten, i que comenci a treballar per recuperar el diàleg. El convido a que es sumi al seny, al diàleg i al consens", ha apuntat Armengol.

També en matèria educativa, la diputada Cristina Rita ha denunciat les actuacions "arbitràries i injustes" de la Conselleria, que obre expedients sancionadors en 24 hores i suspèn de sou i feina a alguns directors de centres però no fa el mateix amb el director del CEIP Colònia de Sant Jordi, que havia estat detingut per delictes en l'exercici de les seves funcions. "Per què aquesta discriminació? Esperem que no sigui- com s'ha publicat- perquè aquest director és un dels seus representants al Consell Escolar. Un representant de 'lo nostro' com diria el president", ha apuntat Rita.

Rita ha defensat també una moció de suport als docents i sobre els expedients sancionadors oberts. En la moció, Rita proposava tot un seguit de mesures per pacificar el món educatiu, incloses la resolució dels expedients de Maó abans de finals de mes i els de Marratxí abans de finals de maig. També volia Rita instar el Govern a consensuar amb la comunitat educativa i la UIB un calendari d'introducció d'una tercera llengua en assignatures no lingüístiques en l'ensenyament primari. Tot això ha estat rebutjat pel PP, que només ha volgut "manifestar el seu suport al reconeixement professional del professorat".

El REB ja arriba tard

Per altra banda, Armengol ha retret Bauzá no haver fer res tampoc per millorar el finançament de les Illes Balears. La socialista ha donat dades concretes: Balears ha quedat en el 2014 a la coa de les inversions en els Pressuposts Generals de l'Estat; i no ha arribat a Balears ni un euro en les inversions estatutàries des que governa el PP. A més, Armengol ha reivindicat l'actual model de finançament "que ha suposat l'arribada de 500 M€ més l'any passat, que han salvat dos punts de dèficit d'aquesta comunitat autònoma".

"I vostè què ha fet?", ha retret Armengol. Bauzá s'havia compromès a presentar una proposta del nou Règim Especial de Balears abans d'aquest mes de març, però no ho ha fet. "Ja només li queda un any de ser president. Quan se posarà a fer feina?. Si no sap governar, se'n ha d'anar", ha dit Armengol. "Apart de parlar de saunes, hauria de parlar d'alguna cosa seriosa", ha afegit.

Un altre tema tractat avui al Parlament ha estat el desgavell en la gestió del PP en l'àmbit sanitari, com demostren les informacions sobre l'eliminació del servei de pediatria a alguns hospitals de l'illa o ll'endarreriment de l'obertura del hospital de Can Misses a Eivissa pels retalls del Govern, tot i que la infraestructura està acabada i el Govern ja està pagant.

Conxa Obrador, en la seva interpel•lació al Govern sobre benestar social, ha denunciat que a Balears encara viuen infants que pateixen gana, tot i que aquesta informació no està recollida en el primer informe de l'Observatori de la Infància del Govern, que "només inclou xifres estadístiques, però ni una sola línia sobre la situació alimentària dels infants que viuen en pobresa".

El PP ha rebutjat la iniciativa socialista perquè el Parlament dugui al Tribunal Constitucional la nova llei local, que lleva autonomia i competències als municipis.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube