Imprimeix
PDF

Armengol a Bauzá: "Ha reduït el dèficit a canvi de retalls de drets i en serveis públics."

Armengol Ple tema dèficitLa portaveu socialista ha centrat la seva intervenció en els efectes que ha tengut sobre la població l'obsessió retalladora de Bauzá i la seva "austeritat indiscriminada", fins i tot més enllà del objectiu de dèficit que li marcava Madrid. Francina Armengol ha denunciat avui que el president Bauzá "hagi reduït el dèficit a canvi de profunds retalls de drets i en serveis públics". La portaveu parlamentària socialista ha lamentat "el dèficit social i democràtic" que ha deixat Bauzá en els seus gairebé tres anys de govern a les Illes Balears.

"En 15 ocasions l'he demanat fer un debat extraordinari en aquest Parlament per parlar de qüestions tan importants com les retallades en sanitat, la situació educativa o el tancament dels hospitals Joan March i General, però sempre s'hi ha negat, i ara ve aquí a treure pit d'una xifra aïllada. Vostè ve a parlar de xifres, jo li parlaré de persones", ha dit Armengol durant la seva intervenció parlamentària.

La socialista ha acusat Bauzá de governar des de "la supèrbia, des del autoritarisme i la prepotència, sense dialogar amb ningú. Ha retallat tots els ponts de diàleg" a Balears. Però no només això, sinó que Bauzá, en la seva obsessió per quedar bé amb Rajoy, ha augmentat el deute públic de Balears de forma exponencial i ha tingut nul•la capacitat per generar nous ingressos. Bauzá és "el campió del deute", que ha passat de 4.500 milions a 6.600 milions des que és president, segons xifres del Banc d'Espanya.

I això, tot i que tenia més de 500 milions d'euros extra d'ingressos per la liquidació del model de finançament socialista del 2011, que li permet recuperar dos punts del dèficit. "I això no ho dic jo. Ho diu el ministre Montoro en una resposta parlamentària", ha apuntat Armengol.

La socialista ha ironitzat sobre la gran notícia del dèficit públic, quan, a canvi, Bauzá ha retallat en drets i en serveis públics bàsics. Ha recordat, per exemple, que l'índex de pobres a ha augmentat en 5 punts des que governa, que hi ha més de 80.000 persones a l'atur, més de 55.000 no reben cap prestació i els contractes a temps parcial i precaris han augmentat un 60%, que el copagament sanitari ja és una realitat, i 1 de cada 5 pensionistes no recullen el seus medicaments perquè no els poden pagar, mentre més de 100.000 persones estan en llista d'espera.

"Tenim un 1,3% de dèficit. Quina alegria. Però a canvi hem reduït les prestacions socials, hem pujat les ràtios a les aules, hem reduït les beques i hem eliminat programes de suport i d'atenció a la diversitat", ha dit Armengol. "I la salut ja no és universal perquè han llevat 20.000 targetes sanitàries", ha afegit.

Retalla més inclús del que l'obliguen per llei

Aquesta "austeritat intempestiva, de retallar i retallar", ha permès obtenir aquesta xifra de dèficit: un 1,3%, quan el Govern central li permetia arribar al 1,47%. Però Bauzá no ha volgut quedar-se amb un suficient, i ha volgut ser "el campió de les retallades" i ha imposat a la ciutadania de Balears més sacrificis, més precarietat i més pobresa.

"Vostè tenia 44 milions més que hagués pogut invertir en el 2013 i no ho ha volgut fer", ha dit Armengol. I això és perquè "la dreta ha aprofitat la crisi econòmica per canviar el model de societat". "Alguns s'han enriquit molt durant la crisi. Les classes mitges i treballadores han pagat moltísim" , ha dit.

"Vostè pot venir aquí a penjar-se les medalles que vulgui, però els ciutadans d'aquesta comunitat autònoma no li perdonaran mai", ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube