Imprimeix
PDF

Armengol proposa arribar a grans acords sobre atur, educació i la defensa dels interessos de Balears

Armengol i Thomàs en rdp març webEl PSIB-PSOE demanarà en el Parlament quin pla té el Govern davant la difícil situació judicial del president Bauzá.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, proposarà demà al president Bauzá "cercar grans acords" en matèries clau per a les Illes Balears. "El president Bauzá va dir en el seu discurs d'investidura que cercaria grans acords d'estat i que no governaria mirant a les eleccions. Demà li demanaré si considera que ha perdut aquesta legislatura en aquest compromís", ha explicat Armengol en roda de premsa.

La socialista ha opinat que són tres els temes en els que s'han de concentrar els esforços per arribar a acords. Per una banda, el conflicte educatiu, que encara segueix viu, amb docents perseguits i els alumnes molt perjudicats. "És imprescindible que el Govern retorni al seny, que cesi a la consellera i el seu equip i que se segui a negociar per redreçar el conflicte", ha demanat.

L'atur, el major problema que existeix a les Illes Balears, és un altre dels temes que Armengol considera imprescindibles per plantejar un gran acord a les Illes Balears "A aquest govern li queden només 500 dies i encara no han aconseguit aprovar un Pla d'Ocupació, dialogat i pactat amb sindicats i empresaris", ha lamentat.

La portaveu parlamentària ha apuntat també a la necessitat de fer un front comú per defensar els interessos de la ciutadania de les Balears davant el govern de Madrid, ja sigui en qüestions de finançament, en elaboració del nou REB o amb el tema de les prospeccions petrolíferes. "El convido a retornar al seny i a la capacitat de diàleg", ha afegit.

Per altra banda, el PSIB-PSOE demanarà demà al Govern quin pla té davant la difícil situació judicial del president Bauzá, després de la sentència de la setmana passada sobre els ingressos públics i privats que tenia Bauzá quan era batle de Marratxí. "El president Bauzá té una situació molt delicada, perquè ara els tribunals han dit que s'ha d'investigar la seva situació, quan cobrava com a batle amb dedicació exclusiva des del 2005 i, a la vegada, era propietari i administrador de varies empreses i una farmàcia, on no va posar substitut fins al 2009", ha explicat el portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs.

El PSIB-PSOE de Marratxí ja va denunciar aquesta situació i, en aquell moment, l'Ajuntament, en mans del PP es va posar de perfil, però ara s'haurà d'enfrontar a la situació. Thomàs ha recordat "que el president va mentir a la ciutadania i davant el Parlament en quant als seus ingressos i només ha rectificat quan s'han publicat determinades informacions i no li ha quedat més remei".

No a l'indult a Matas

Armengol ha anunciat que el PSIB-PSOE donarà suport a la iniciativa del Grup MÉS perquè el Parlament insti demà el Govern d'Espanya a no indultar a l'ex-president Matas, condemnat per corrupció. La portaveu ha recordat que "el president Bauzá, que va venir a regenerar la vida política a Balears, té demà una oportunitat d'or per desmarcar-se de l'herència del seu partit, que és una herència que encara patim i pagam a les Illes Balears."

Armengol ha afegit que aquest posicionament del PP serà especialment significatiu després de la compareixença del president sobre el dèficit la setmana passada, quan va passar la major part de la seva intervenció parlant de l'herència. "Varem veure un president fracassat, mirant sempre al passat, i sense cap proposta de present ni de futur per a les Illes Balears", ha afegit Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube