Imprimeix
PDF

Armengol demana a Bauzá que rectifiqui i eviti que aquesta sigui una "legislatura perduda en matèria de grans acords"

Armengol Ple abril web 2El PSIB-PSOE denuncia que Bauzá "només vol aplicar la llei als altres" i du 3 anys "governant entre mentides i enganys" per amagar la seva incompatibilitat.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha lamentat que fins ara, aquesta hagi estat una legislatura perduda per arribar a grans acords en benefici dels ciutadans i ciutadanes de Balears. "Vostè és un president amortitzat" -ha dit Armengol a Bauzá durant el debat parlamentari- "el seu rellotge ja ha començat el compte enrere. Li queden menys de 500 dies de Govern".

Armengol ha lamentat que, en moments de gran dificultat com els actuals, Bauzá "no ha estat capaç de pactar res", tot i haver dit en el seu discurs d'investidura que aquesta seria la legislatura "dels grans acords d'Estat". També va prometre autopistes de l'educació o diàleg, coses que mai ha complit.

"Jo li faig una proposta des del seny. La responsabilitat és seva", ha dit Armengol, qui ha plantejat tres grans temes "en els que hauríem de ser capaços d'arribar a acords". En primer lloc, "el conflicte educatiu que vostè ha creat". "Recuperi el diàleg, ho parli tot, des dels retalls al Til i prepari el proper curs escolar", ha suggerit Armengol. També ha proposat un gran acord per lluitar contra l'atur. "Ara estan començant a prendre algunes mesures, però arriben 3 anys tard, sr. President", ha dit.

També ha demanat Armengol un "acord de mínims" per defensar els interessos de Balears a Madrid, amb qüestions com el REB o el finançament. "Li he proposat moltes vegades fer un front comú i sempre m'ho ha votat en contra", ha dit Armengol. El president no ha volgut agafar el guant ni concretar cap tipus de diàleg o acord.

En matèria d'atur, la diputada Joana Barceló ha defensat en una interpel·lació sobre el Pla de garantia juvenil, la necessitat de prendre mesures per garantir a cada jove una oferta formativa o de feina en menys de 4 mesos des de la seva inscripció al SOIB. "El nombre de joves ocupats ha baixat cada any, fins i tot en gener del 2014 tenim 2,5% joves menys fent feina que el gener del 2013", ha explicat Joana Barceló. La diputada ha assenyalat que "la realitat és molt dura" amb 30.071 menors de 25 anys que ni fan feina ni estudien a les nostres illes. L'únic motiu pel qual baixa el percentatge de joves desocupats respecte a les dades generals "no és perquè trobin feina, sinó perquè encara baixa més la població activa".

El diputat Vicenç Thomàs ha denunciat també que la nova targeta sanitària per la qual el Govern cobra 10,54 euros "no serveix per res", ja que té banda magnètica com l'anterior, però no du el nombre d'afiliació a la segurat social i no serveix per fer receptes en paper, per exemple durant les visites domiciliàries. A més a més, aquesta targeta no serveix per identificar els ciutadans de Balears a la resta d'Espanya. "Els ciutadans han pagat 5,3 milions d'euros per la nova targeta sanitària i no serveix per res", ha apuntat Thomàs. El conseller de Salut no ho ha negat, durant el debat parlamentari. 

Per altra banda, la diputada Pilar Costa ha demanat al Govern "quin plan B· té en el cas de que es confirmi el cobrament de forma il·lícita d'uns 150.000 € per part de Bauzá si efectivament es dictamina la seva incompatibilitat per cobrar de fonts públiques i privades quan era batle de Marratxí.

Costa ha denunciat que Bauzá "du 3 anys governant entre mentides i enganys", ha mentit a la ciutadania i al Parlament diguent que només cobrava com a president. Però això només és una part de la difícil situació judicial del president, que té una altra causa oberta per haver cobrat dedicació exclusiva com a batle i mantingut els seus negocis privats, sense posar tan sols substitut a la farmàcia. I com a regidor d'urbanisme de Marratxí, Bauzá va aprovar la construcció d'una residència de majors just devora la seva farmàcia.

"Bauzá només vol aplicar la llei als altres", ha denunciat Costa, i ha recordat que "la llei ha de ser igual per a tots". "El seu present i el seu futur estan en mans de la justícia", ha afegit.

Bauzá protegeix Matas

El PSIB-PSOE ha votat a favor de la iniciativa de Més perquè el Parlament es posicioni en contra del indult a Jaume Matas. "El debat sobre Matas és el debat de l'herència del PP", ha declarat Antoni Diéguez en el Parlament. El socialista ha explicat el posicionament i ha dit que l'indult no s'ha de donar. "No és només per la manca de penediment sinó també per la gravetat política dels fets. Matas va presidir i dirigir el govern més corrupte de la història de les Illes Balears", ha dit. Ha apuntat que "algunes de les bandes de delinqüents en el Govern –com Turisme Jove o Scala- ja són a presó".

Però el PP de Bauzá, el president que va arribar per regenerar la política, ha decidit protegir a Jaume Matas i ha votat en contra de la moció que deia que "el Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l'Estat a denegar la petició d'indult presentada per l'expresident del Govern de les Illes Balears sr.Matas". Això, tot i que MÉS ha afegit al text les seves esmenes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube