Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana un pla de lluita contra la pobresa per millorar el benestar dels infants més vulnerables

Thomàs i Obrador en rdpLa diputada Conxa Obrador afirma que "ser infant a les Illes Balears incrementa el risc de viure en situació de pobresa".

El Grup Parlamentari Socialista ha reclamat al Govern un paquet de mesures per lluitar contra la pobresa i l'exclusió que serveixi per millorar el benestar de col·lectius vulnerables, com els infants i la gent major. La diputada Conxa Obrador ha denunciat l'increment de la pobresa a les Illes Balears que ha passat d'un 18% a un 24% entre el 2010 i el 2012, segons dades del Ibestat. Obrador, que ha exigit una actuació ràpida del Govern Bauzá, ha recordat que els infants i la gent major són dos dels col·lectius més afectats per aquesta pobresa i per això ha demanat un pla de lluita específic.

Aquesta és una de les propostes que inclou la moció del Grup Socialista que demà es debatrà en el ple del Parlament i que inclou fins a onze punts d'acord amb mesures per combatre la pobresa. La diputada Obrador ha lamentat l'empitjorament en les condicions de vida que han patit moltes persones i sense rebre cap resposta del Govern. En aquest sentit, ha lamentat que les partides econòmiques en què estan dotades els programes de Renda Mínima, Pla de Prestacions Bàsiques o Targeta Bàsica han estat congelats aquest any, malgrat que la demanda de serveis socials s'hagi duplicat. "Davant una situació d'emergència social, la resposta del Govern Bauzá és congelar pressupost i crear un observatori de la infància", ha lamentat Obrador.

Des del Grup Socialista, Obrador ha detallat algunes de les propostes que inclou la moció per lluitar contra la pobresa com la d'augmentar l'oferta d'educació infantil entre 0 i 3 anys; crear un programa de formació i de menjador a les escoles públiques durant el període de vacances; facilitar la targeta sanitària als infants en situació de vulnerabilitat; o incrementar les exempcions i reduccions dels preus de transports, energia i agua a les famílies. La diputada ha explicat que moltes de les mesures intenten combatre la pobresa que afecta als infants ja que a les Illes Balears 3 de cada 10 pateixen el risc de viure dins la pobresa i un 10% viuen en llars amb privacions severes, uns percentatges més alts que a la resta de l'Estat. "Ser infant a les Illes Balears incrementa el risc de viure en situació de pobresa", ha afirmat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube