Imprimeix
PDF

Armengol a Bauzá: "Ha començat el compte enrere. Li queden 412 dies per sortir del Consolat."

Armengol Ple abril web 2El PP té por a la democràcia i tomba la proposta socialista per millorar la qualitat democràtica a Balears mitjançant la reforma del Consell Consultiu.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha afirmat avui en el Parlament de les Illes Balears que "estam en la recta final d'aquesta legislatura i d'aquí un any aquest Parlament estarà dissolt" i ha demanat a Bauzá "com valora la gestió del seu govern?".

Armengol ha dit a Bauzá que "ha començat el compte enrere. Li queden 412 dies per sortir del Consolat. A no ser que demani opinió als batles, militants i simpatitzants del PP, que igual el treuen avui mateix". La socialista ha criticat la gestió de Bauzá els darrers tres anys, que ha governat des de la prepotència, sense escoltar ningú i sense deixar participar a la ciutadania. Ha recordat que les xifres d'atur són similars a les que va rebre el PP el 2011, però amb milers de llocs de feina menys, molta més precarietat, més aturats de llarga durada i un 20% de pobresa. També ha esmenat el conflicte educatiu, el final de la sanitat universal i el retorn a les polítiques d'especulació del territori.

"El seu és un govern ineficaç per poder resoldre els problemes de la ciutadania", ha dit. I ha afegit: "Si el president Cañellas ha d'intervenir per posar odre, és que ho està fent vostè molt malament".

La mala gestió i el desgavell del Govern Bauzá ha quedat també de manifest en la intervenció del diputat Antonio Diéguez, qui ha comptabilitzat en 37 els alts càrrecs que han dimitit o han estat cessats en el àrea de salut en aquests mil dies de govern del PP. "Una dimissió cada 27 dies. Així no es pot gestionar", ha opinat Diéguez, qui ha considerat que la mobilitat en l'àrea de salut és "elèctrica i electritzant".

Això sí, la Conselleria ha introduït una nova targeta sanitària per la que ha cobrat als ciutadans 5,3 milions d'euros, tot i que no serveix per res, ha denunciat Vicenç Thomàs. "Quines millores assistencials aporta la nova targeta sanitària?", ha demanat al conseller Sansaloni, que s'ha limitat a dir generalitats. Thomàs ha recordat que la Conselleria havia anunciat millor accés a la història clínica, millors diagnòstics, accés a les voluntats anticipades i altres. "Tot és mentida", ha lamentat el portaveu adjunt socialista.

El Parlament de les Illes Balears ha instat el Govern a adoptar una estratègia específica de lluita contra la pobresa infantil i pel benestar de la infància, a proposta de la socialista Conxa Obrador. La moció, d'11 punts, només ha estat aprovada parcialment. "Ser infant a les Illes Balears incrementa el risc de viure en situació de pobresa", ha denunciat la socialista. El PP ha votat en contra d'altres punts, com abaratir els medicaments per als menors d'edat, facilitar la targeta sanitària als menors en situació irregular o augmentar l'oferta d'educació infantil pública de 0 a 3 anys.

Al•lèrgia a la Democràcia

El Partit Popular ha tombat avui al Parlament una iniciativa socialista per modificar la Llei del Consell Consultiu i millorar així la qualitat de la Democràcia a les Illes Balears. "El PP té al•lèrgia a la democràcia i per això s'oposa a aquesta mesura de millorar la qualitat democràtica", ha denunciat la diputada Lourdes Aguiló després que el PP anunciés que votaria en contra de la presa en consideració d'aquesta Proposició de Llei.

"Mai ha hagut un Govern tan poc respectuós amb la legalitat. Per això volem garantir que els grups parlamentaris puguin recorre al Consell Consultiu quan tinguin dubtes raonables de legalitat i de constitucionalitat", ha argumentat Aguiló. La socialista ha anunciat que "els socialistes tornarem a portar aquesta proposta la propera legislatura quan governem aquesta comunitat autònoma".

Per altra banda, el diputat Marc Pons ha interpel•lat el Govern sobre l'avantprojecte de llei de Finançament dels Consells Insulars. Pons ha lamentat que el Govern vulgui aprovar un model per als consells insulars sense comptar amb ells i trencant tots els acords que s'havien assolit amb el model actual. Pons ha demanat al conseller més transparència i claredat amb aquest nou model i que no suposi cap retrocés en relació a l'actual Sistema de finançament en l'aportació del Govern als Consells, incorporant les millores del finançament de la CAIB que s'han obtingut de l'Estat des del 2002.

"Si canvien la llei, que sigui per enfortir els consells, per aportar més seguretat i més claredat i més transparència al sistema. Sinó, la única cosa que aconseguiran es debilitar encara més els consells insulars", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube