Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la eliminació del nivell 33 que afavoreix als funcionaris que han ocupat càrrecs polítics

Lourdes AguilóEl Grup Parlamentari Socialista demanarà l'eliminació del nivell 33 com a compliment retributiu que reben els funcionaris que han ocupat càrrecs polítics durant dos anys.

Aquesta és una de les propostes que inclou la Proposició No de Llei sobre els privilegis retributius que el Grup Socialista ha presentat a la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament i que es debatrà el proper dimarts. La diputada Lourdes Aguiló ha justificat l'eliminació o suspensió d'aquest compliment retributiu "ja que en temps de crisi, no es poden consentir, en àrees a l'exemplaritat, que personal funcionari que ha ocupat càrrecs polítics percebin retribucions molt superiors o que no es corresponen amb les establertes per a altres persones que ocupen el mateix lloc de feina". Aguiló ha afirmat que "aquesta situació és insostenible després dels retalls i les importants mesures de restriccions salarials, d'increment d'horaris i reducció de descomptes retributius en situacions de baixes per malaltia que ha adoptat el Govern Rajoy i el Govern de Bauzá i de la resta d'administracions".

Des del Grup Socialista, la diputada Aguiló ha defensat la necessitat d'aplicar exemplaritat en els privilegis retributius que poden percebre els funcionaris que han ocupat durant dos anys un càrrec polític. A més, ha recordat que el Grup Socialista ha presentat en diferents ocasions iniciatives en la mateixa línia, a través d'esmenes en els pressuposts de la CAIB dels anys 2012, 2013 i 2014. "Malauradament, aquestes propostes per restringir privilegis desproporcionats, especialment en temps de crisi i retalls, han comptat sempre amb el vot en contra del PP que ha impedit la seva eliminació".

La Proposició No de Llei que defensarà el Grup del PSIB-PSOE en la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament insta a que el Govern de l'Estat modifiqui l'article 87.3 de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic que regula aquest complement, anomenat nivell 33, per a derogar-lo. Així mateix, la iniciativa socialista proposa que el Govern de les Illes Balears traslladi aquesta derogació del complement a la Llei de Funció Pública de las nostra Comunitat Autònoma i que mentre es fa el canvi legislatiu s'acordi suspendre immediatament el pagament d'aquest complement retributiu en les administracions públiques de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube