Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa modificar Llei d'Hidrocarburs d'Aznar per evitar futures prospeccions en zones protegides o turístiques

Thomas i Armengol webFrancina Armengol: "No és possible que el curs acabi com va començar: amb un greu conflicte educatiu. Demanam diàleg i consens per trobar una solució abans que comenci el curs que ve."

El PSIB-PSOE defensarà en el Parlament modificar la Llei d'Hidrocarburs del govern Aznar (1998) per introduir limitacions als projectes de recerca d'hidrocarburs al mar que puguin afectar a espais protegits o zones especialment turístiques. "La Llei d'Hidrocarburs d'Aznar dóna massa llibertat a la iniciativa empresarial, i és necessari posar límits", ha explicat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs en roda de premsa.

Els socialistes consideren que no és possible que per millorar l'àmbit d'actuació i els beneficis de les empreses petrolieres, es posi en perill la continuïtat de la principal industria de les Illes Balears, i amb greus conseqüències també per a altres activitats com la pesca. Igualment, recorda el PSIB-PSOE que els espais protegits poden acabar greument perjudicats per aquestes activitats.

Per això, els socialistes volen "prohibir tots aquells projectes d'investigació, exploració, prospecció o explotació d'hidrocarburs al mar, que puguin afectar espais protegits o zones especialment turístiques". "S'ha facilitat molt una sèrie de qüestions a les empreses petrolieres, i s'ha d'acotar", ha afegit Thomàs.

El PSIB-PSOE demanarà una compareixença urgent del president Bauzá per explicar quina és la situació, què ha fet fins ara el Govern en matèria de prospeccions i què pensa fer.

La ciutadania censura el desgovern de Bauzá

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha assenyalat que el passat cap de setmana la ciutadania ha censurat "el desgovern" de JR.Bauzá, que amb la seva passivitat en matèria de prospeccions posa en risc el present de la indústria turística de Balears i, per altra banda, qüestiona el futur de les nostres illes, per no posar solució al conflicte educatiu que afecta als infants.

Armengol demanarà demà al president Bauzá "què pensa fer per garantir que el present curs escolar acabi amb un acord al sector educatiu?" Ha opinat la socialista que les 7.000 persones que varen participar en la Marxa per l'Educació van donar un missatge molt clar a Bauzá perquè abandoni la seva política de confrontació i persecució del món educatiu i es segui a dialogar.

"No és possible que acabem el curs escolar com van començar: amb un conflicte educatiu pel culpa del Govern", ha dit. Ha apuntat Armengol que "si no es pacten ara les condiciones, el proper curs escolar tornarà a estar marcat pel conflicte". Ha fet per això una crida a la responsabilitat, al seny i a la capacitat de diàleg.

Apart d'aquestes qüestions, el PSIB-PSOE ha canviat una pregunta del plenari de demà per saber com és que la radiotelevisió pública ha decidit prescindir de la màxima autoritat competent en matèria lingüística a les Illes Balears. El diputat Cosme Bonet demanarà al vicepresident Gómez per què la UIB, que l'Estatut d'Autonomia estableix com a l'òrgan competent per normalitzar la llengua catalana a Balears, no ha estat consultada a l'hora d'introduir l'article salat.

Els socialistes s'han mostrat totalment en contra de que s'hagi pres aquesta decisió sense comptar amb la UIB. "Si l'ordre surt del Govern, és encara més preocupant, ja que suposaria una nova ingerència política i partidista del PP en la radio i televisió pública", ha opinat Armengol.

En el plenari de demà, els socialistes presenten també una Moció sobre el programa de garantia juvenil, i interpel•laran el Govern sobre el nou REB. Així mateix, els socialistes demanaran en una PNL l'arxiu de l'expedient disciplinari al director de l'IES de Marratxí.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube