Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà la reprovació de la consellera Camps per la seva gestió del conflicte educatiu

Cristina Rita interpellació PleCristina Rita proposa també retornar les ràtios de les aules als nivells del 2011 i contractar més professors per atendre els infants.

El PSIB-PSOE vol que el Parlament de les Illes Balears reprovi l'actuació de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana María Camps, per la seva gestió caòtica, prepotent i autoritària. "Des del moment en que la consellera Camps va prendre possessió del seu càrrec, la situació del sistema educatiu de les Balears s'ha vist impel•lida a l'anormalitat més absoluta i ha viscut uns mesos de conflicte que no tenen precedent en la nostra comunitat autònoma", ha denunciat la diputada socialista Cristina Rita.

Critiquen els socialistes la imposició precipitada, improvisada i sense consens ni recursos del TIL, la burla al a justícia que va significar el DLL Til del 6 de setembre, l'actitud prepotent i autoritària vers la comunitat educativa, els expedients polítics a alguns directors, la nul•la intenció negociadora durant la vaga, l'intent de fer del cos d'inspecció un cos de repressió, etcétera.

Tot això es suma als retalls en matèria educativa, que han afectat sobre tot a l'alumnat més vulnerable, amb l'eliminació de beques, de programes de suport, i altres eines que garantien la igualtat d'oportunitats en l'escola, així com la deficient gestió en matèria d'infraestructures educatives i gestió de personal.

Prova també de les deficiències en la gestió són la creació de l'equip Atles d'assessorament de l'aplicació del TIL o l'ordre de desenvolupament d'aquest programa, mesos després de que aquest estigués en funcionament, i haver deixat sense resposta les preguntes realitzades pels centres que havien d'aplicar un projecte com el TIL sense els recursos necessaris.

Donada aquesta gestió caòtica, prepotent i autoritària, que perjudica sobre tot als infants i a les seves famílies, el Grup Socialista durà a la Comissió de Cultura, Educació i Esports la reprovació de la consellera. En un segon punt, la PNL proposa també "instar al president de les Illes Balears a cessar a la consellera d'Educació, Cultura i Universitats i el seu equip."

Més professors interins per baixar les ràtios

Per altra banda, els socialistes volen que el Parlament insti al Govern a retirar l'ordre de dia 17 de març per la qual es prolongava dos anys més l'augment de les ràtios d'alumnes en les escoles públiques. La decisió de permetre augmentar fins al 20% els límits legals establerts per la LOE, es pot allargar així fins al 2016.

"Atès que l'augment de les ràtios es va prendre, segons el Govern, a causa de la necessitat de reducció del dèficit públic, i que aquest dèficit l'any 2013 ha estat menor del permès pel Govern d'Espanya, ha arribat l'hora d'eliminar aquesta mesura que perjudica molt greument als estudiants a la nostra comunitat autònoma", ha argumentat Cristina Rita.

Les majors ràtios –recorda la diputada- "fan difícil una atenció individualitzada de l'alumnat, cosa que pot conduir a l'augment del fracàs escolar i de l'abandonament prematur", especialment en centres on hi ha una important diversitat. "Si al Govern realment l'importen els alumnes i vol combatre l'abandonament i el fracàs, el primer que ha de fer és tirar enrere aquesta ordre i retornar les aules a les ràtios anteriors", ha opinat Rita.

La mateixa iniciativa insta el Govern a "solucionar per altres vies la mancança de places", per exemple, amb l'augment de la contractació de professorat interí. Adoptar aquesta decisió ara, podria permetre començar el curs escolar 2014-2015 ja amb les ràtios més reduïdes i, per tant, en millors condicions per a l'alumnat, ha apuntat Rita.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube