Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà la compareixença del director general d'IB3 per la pressumpta censura a l'aparició de dues persones amb la samarreta verda

Cosme Bonet en comissióEl PSIB-PSOE demanarà la compareixença del Director General d'IB3 per la pressumpta censura que s'està aplicant a la cadena.

En concret, el Grup Parlamentari Socialista demanarà explicacions per la polèmica en la que es va vetar l'aparició a un programa de la televisió autonòmica de dues persones de Santa Eugènia pel fet de vestir samarretes verdes.

El diputat socialista Cosme Bonet explica que "el fet que s'apliquin directrius per amagar opinions contràries als interessos del Govern seria gravíssim". De fet, l'Ajuntament de Santa Eugènia ja ha mostrat la seva reacció unànime mentre que el PSIB-PSOE creu que és motiu suficient per demanar la compareixença del Director General de l'ens.

A més a més, Bonet critica que les explicacions oferides fins ara per la ràdio i televisió públiques de les Illes han estat "nul·les o indirectes sense que el Director General o la directora de la televisió hagin donat la cara sobre aquest assumpte", sobre el qual 2 persones afectades s'han reafirmat.

Aquest fet es suma a la polèmica per la suposada voluntat de l'Ens i del Govern d'implantar l'article salat "sense comptar amb un informe de la UIB, com mana l'Estatut, ni tan sols de l'IEB", explica Cosme Bonet.

El PSIB-PSOE recorda que ni el Govern ni l'Ens han aclarat d'on surt la iniciativa d'implantar l'article salat, "un projecte que en tot cas només té el suport de grups molt minoritaris contraris a la unitat de la llengua catalana".

Finalment, Cosme Bonet insisteix en que aquestes polèmiques arriben dies abans de que el Parlament aprovi el mandat-marc d'IB3, "que arriba al Ple sense consens previ i que el PP pretén utilitzar per justificar algunes de les mesures més polèmiques".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube