Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE rebutja la iniciativa d’Educació de reduir les aules de secundària pel proper curs i presenta una proposta per disminuir les ràtios a les aules

Cristina Rita parlEl PSIB-PSOE rebutja frontalment la proposta de reducció d'aules de secundària de la nostra comunitat que la Conselleria d'Educació ha remès a la majoria de centres.

Els responsables del Partit no comprenen que s'hagin de suprimir aules als instituts quan la Conselleria està concertant secundària no obligatòria amb escoles privades concertades.

D'altra banda la diputada Cristina Rita recorda que "fa poques setmanes es va ampliar a dos cursos més la possibilitat de superar les ràtios màximes que marca la llei. Aquesta havia de ser una mesura provisional a l'objecte de reduir el dèficit públic, segons el Govern autonòmic, però aquest any Balears ha reduït el dèficit més del que l'exigia el Govern d'Espanya, per la qual cosa, l'excusa que han donat ara és per possibilitar cobrir la demanda. Si, efectivament, hi ha tanta demanda que obliga a augmentar les ràtios, com és possible que es redueixin aules a secundària?", es demana Rita.

Segons aquesta diputada, aquesta situació torna a demostrar que l'escola pública de qualitat no és ni una prioritat ni tampoc el model educatiu que persegueix el President Bauzá, i fa témer que el canvi de tendència que s'estava produint a la nostra comunitat de disminució del fracàs escolar i de l'abandonament prematur durant la passada legislatura, sigui no només interrompuda sinó que canviï també de direcció. "És de pura lògica que si s'augmenten les ràtios, que és el que passarà si desapareixen aules de secundària, l'atenció a l'alumnat amb més dificultats disminuirà en la mateixa proporció, i és en secundària, precisament, quan a causa de l'edat l'alumnat és més difícil".

És per aquest motiu que el Grup Socialista en el Parlament de les Illes Balears ha registrat una proposició no de llei (PNL) per tal de disminuir les ràtios a les aules. En concret s'hi proposen 2 punts d'acord. En el primer s'insta al Govern "a deixar sense efecte la Resolució del secretari autonòmic d'Educació, Cultura i Universitats de dia 17 de març de 2014 per la qual s'aproven les ràtios corresponents als nivells educatius de primer i segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics i ensenyaments de règim especial per als cursos escolars 2014-2015 i 2015-2016."

En el segon es reclama a l'executiu autonòmic que solucioni, "per altres vies, com són l'augment en la contractació de professorat interí, la mancança de places suficients per atendre les sol·licituds d'admissió als diferents nivells educatius als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics de les Illes Balears que preveu la Conselleria per als cursos 2014-2015 i 2015-2016."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube