Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE: la reducció de diputats que proposa el PP "no és un plantejament d'austeritat, és un retall democràtic"

ThomasiFASParlwebArmengol: "Els socialistes hem presentat moltes iniciatives d'estalvi real durant aquesta legislatura –com eliminar el nivell 33 o les dietes que cobren els consellers- però el PP ha votat que no". Els socialistes exigiran demà al Govern que posi en marxa mecanismes per garantir l'accés universal a l'atenció sanitària normalitzada i prestació farmacèutica.

El PSIB-PSOE considera que la proposta de modificació de la Llei Electoral presentada avui matí pel president Bauzá "no és un plantejament d'austeritat, sinó un nou retall democràtic". Així ho ha expressat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, en roda de premsa.

Armengol ha recordat que "el PSIB-PSOE ha plantejat moltes mesures d'estalvi real durant la present legislatura, com l'eliminació del nivell 33 als funcionaris que s'hagin dedicat a la política, o llevar les dietes que cobren els consellers i el president per venir al Parlament, però el PP sempre ha votat que no". "Això no és una mesura d'estalvi econòmic, és una mesura de reducció de la democràcia. I això no ho volem", ha apuntat Armengol, qui ha lamentat "la gran demagògia del PP".

Armengol ha assenyalat que el PSIB-PSOE estudiarà la proposta quan arribi al Parlament, però no està d'acord amb mesures que perjudiquin la pluralitat democràtica i minvin representativitat de la ciutadania. Ha recordat que "va ser molt complicat tancar la fórmula de la representativitat de les diferents" en l'actual llei i arribar a un nou consens no serà fàcil. L'eliminació dels sous (per dietes) dels diputats –que no està inclosa en la proposta de llei que ha presentat el president- és també un motiu de preocupació. Els socialistes defensen la necessitat de dotar els representants amb un sou correcte, per garantir que puguin exercir la seva tasca propositiva i de control al Govern. Sinó, només els rics es podran dedicar a la política.

A més a més, aquesta "és una proposta antiga, que el PP va anunciar fa més d'un any i que la planteja cada vegada que vol tapar un problema. És una cortina de fum", ha dit Armengol. La socialista ha assenyalat que pot ser Bauzá vol tapar amb aquest anunci els seus problemes amb el batle de Palma, o el seu silenci clamorós sobre les prospeccions davant el ministre Cañete. També s'ha demanat Armengol si no és casualitat que Bauzá recuperi aquesta idea justament en la setmana que acaba el termini per presentar les seves conclusions en el procés judicial sobre la seva incompatibilitat.

La portaveu socialista ha aprofitat també la roda de premsa per lamentar el "silenci clamorós" del president Bauzá, que el cap de setmana no va plantejar al ministre Cañete la gran preocupació que existeix a Balears per les prospeccions. La socialista ha lamentat "la falta d'iniciativa, de coratge i de valentia" de Bauzá per fer front als problemes que realment preocupen als ciutadans, com aquest. El seu silenci "denota ja que està disposat a acotar el cap i a deixar fer el que de cada vegada està més clar que vol el govern de Madrid, que és tirar endavant amb les prospeccions", ha afegit.

Targeta sanitària per a tothom

El PSIB-PSOE presentarà demà en el Parlament una Proposició No de Llei per instar al Govern a establir els mecanismes per garantir una atenció sanitària normalitzada a tota la població. El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha denunciat que prop de 20.00 persones s'han quedat sense targeta sanitària a Balears des que va entrar en vigor el Real Decret 16/2012, ara fa dos anys. Són persones "que han desaparegut del sistema" , han quedat fora de l'atenció normalitzada, amb un greu risc per a ells mateixos i per a la salut pública.

"Això és una realitat a altres comunitats autònomes i a Balears només depèn de la voluntat política del Partit Popular" , ha dit Thomàs. Al mateix temps, la PNL socialista insta també a recuperar per llei aquest dret a la sanitat pública i universal.

Per altra banda, els socialistes plantejaran què ha fet o farà el president Bauzá perquè l'excel•lent temporada turística que es preveu per a 2014 suposi unes millors condicions laborals per als treballadors d'hostaleria de les Illes Balears. Armengol ha lamentat que en aquest tema, com en altres molt importants per a la ciutadania, Bauzá "no faci res".

"Estam a punt de començar la temporada i tenim en l'aire el conveni d'hosteleria i el de transport discrecional", ha recordat la socialista. Ha lamentat que l'ocupació que es crea sigui "molt precària, amb contractes de dies, de setmanes, que no donen solució a les necessitats de la població" i ha exigit a Bauzá que prengui mesures per evitar que alguns empresaris turístics imposin salaris de misèria. Però la seva passivitat és clamorosa. "Aquest és el govern de la desigualtat, de la passivitat i de les retallades de drets", ha afegit Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube