Imprimeix
PDF

Armengol demana al Govern mesures perquè els beneficis de la temporada turística "no es quedin només en les butxaques d'alguns"

FAS 29abrilwebPilar Costa ressalta la paradoxa de que "vulgui reduir democràcia i diputats un president incompatible que cobra tres sous: el de president, el de la farmàcia i les dietes per acudir al Parlament".

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha demanat avui al president Bauzá que faci alguna cosa per garantir que l'excel•lent temporada turística que se preveu per al 2014 suposi millors condicions laborals per als treballadors d'hostaleria de les Illes Balears i els beneficis "no es quedin només en les butxaques d'alguns".

Francina Armengol ha lamentat que, tot i les bones temporades turístiques de l'any passat i la que es preveu per al 2014, les condicions dels treballadors són de cada vegada més precàries. Els baixos sous, la temporalitat i les exigències laborals que en alguns casos són gairebé d'explotació, fan que fins i tot els treballadors que tenen feina no puguin fer front a les seves necessitats.

"Tot això és gràcies a les polítiques del Partit Popular, que va aprovar una brutal reforma laboral a Madrid i, a Balears, el seu Govern ha reduït dràsticament les polítiques actives d'ocupació ni tan sols ha estat capaç d'aprovar un Pla d'Ocupació", ha recordat Armengol. La socialista ha demanat al president Bauzá que faci alguna cosa. "Digui alt i clar a la patronal hotelera que els beneficis turístics s'han de repartir. No poden quedar només en les butxaques d'alguns", ha apuntat.

Armengol ha demanat també a Bauzá que el Govern actuï, dintre de les seves competències, per agilitar i facilitar la signatura dels nous convenis d'hoteleria i del transport discrecional que actualment s'estan negociant, perquè "estam a punt de començar la temporada, amb aquests convenis enlaire", i milers i milers de treballadors afectats.

Per altra banda, la diputada Pilar Costa s'ha referit a la proposta del PP de reduir en 16 els diputats de la Cambra autonòmica, que ha qualificat com "la darrera iniciativa interruptus" del Govern Bauzá. Costa ha considerat "una paradoxa vulgui reduir democràcia i diputats un president incompatible que cobra tres sous: el de president, el de la farmàcia i les dietes per acudir al Parlament" . Aquesta iniciativa es quedarà en no res, ha argumentat la diputada, perquè el PP no té la majoria per aprovar-la i els partits de l'oposició no acceptaran aquesta nova retallada de drets i democracia. Però la proposta duu la marca del PP: primer armen lio, culpen a la resta de tots els problemes, legislen per aconseguir el suport dels grups ultradretans i finalment desenvolupen normes interruptes.

Cosa semblant va passar amb el reglament que havia de desenvolupar la Llei de Símbols, que ara el PP ha deixat aparcat. De fet, el Govern diu que no fa falta desenvolupar-lo perquè la llei es compleix, quan en realitat cap de les conselleries està adoptant mesures per complir-la i als únics als que se'ls ha imposat són els docents, ha explicat el diputat Antonio Diéguez. El socialista ha destapat també que el Govern es va dur una reprimenda dels membres del Consell Consultiu amb els que va consultar i van opinar que alguns enunciats de la Llei de Símbols eren complement il•legals. "Ja que rectifiquen amb el reglament, ho facin totalment, derogant la Llei de símbols", ha afegit Costa.

La llei mordassa de símbols del PP es complementa amb la censura que exerceix el Govern a través de IB3, dels que avui s'han denunciat al Parlament nous episodis. El diputat Cosme Bonet ha demanat perquè no poden aparèixer en la televisió persones vestides de determinat color i ha recordat que l'Ajuntament de Sta Eugènia (PP) ja ha demanat explicacions pel veto a unes persones vestides amb la camiseta de la plataforma Crida en un acte al municipi. Bonet ha dit a Gómez que construir una realitat fictícia perquè li agradi al Govern no té sentit en l'era d'internet: "s'enganen a vostès mateixos".

Més ajuda a la infància, però no sanitat per als immigrants

El PP ha tombat, amb els seus vots en contra, una Proposició No de Llei socialista per "instar el Govern a garantir a les persones immigrants en situació irregular i sense recursos, el mateix dret a la cobertura sanitària que l'establerta per al conjunt dels ciutadans i ciutadanes espanyoles". Un any després de la mort d'Alpha Pam, el diputat Vicenç Thomàs ha proposat que el Parlament insti el Govern a "recuperar per llei la sanitat pública universal", profundament modificat per Reial Decret llei 16/2012. "Moltes comunitats autònomes ja han adoptat mesures per poder donar atenció sanitària a aquest col•lectiu i a Balears només depèn de la voluntat política del PP", ha recordat Thomàs.

Per altra banda, el Parlament ha aprovat dues esmenes de la diputada socialista Cristina Rita a una iniciativa del PP per "establir un sistema específic d'atenció pedagògica i educativa per als fills i filles de les víctimes mortals de la violència de gènere, mitjançant la designació, quan sigui necessari de professorat de suport per al reforç educatiu". Igualment, Rita ha aconseguit que el Parlament insti el Ministeri de Justícia a "valorar reformes legislatives", dins la reforma de l'Estatut de la Víctima, per adoptar mesures per garantir l'especial protecció als fills menors de víctimes mortals de violència de gènere fins que hagi sentència ferma.

Finalment, el Parlament ha rebutjat la Moció del diputat socialista Marc Pons, que pretenia fixar com objectiu essencial per al 2014 l'aprovació d'un nou Règim Especial per a les Illes Balears (REB). El Govern, que hauria d'haver aprovat el REB abans de finals de març, no té ni tan sols els estudis i informes econòmics previs per poder-los presentar a Madrid, ha explicat Pons.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube