Imprimeix
PDF

Armengol: "La recuperació no la noten els ciutadans de les Illes Balears, és un eslògan electoral del PP"

Dieguez FASEl PSIB-PSOE considera que el de Bauzá ha estat "el pitjor govern" per a les Balears: rècord d'aturats, tres anys en recessió i gairebé 7.000 M€ de deute públic.

El PSIB-PSOE ha acusat avui al PP de parlar de la recuperació en un exercici de propaganda electoral que no se sosté davant la realitat de la major part de la població de les Illes Balears. "La recuperació de la que parla el PP no la nota la majoria dels ciutadans de Balears. La recuperació no és una realitat, sinó un eslògan electoral del PP", ha opinat avui matí la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

La socialista ha assenyalat que ara, després de tres anys de govern Bauzá, encara molta gent es demana què ha fet Bauzá, que en campanya electoral deia que els aturats serien la seva prioritat i responsabilitat. Què ha fet Bauzá pels que pitjor ho passen, com són els aturats joves i els majors? "Crec que ningú ho pot dir, perquè no ha fet res", ha lamentat Armengol. La socialista considera que Bauzá ha desaprofitat fins i tot les grans temporades turístiques passada i la que ve. "No té cap idea, ni proposta, ni valentia per oposar-se a la patronal hotelera que està utilitzant la reforma laboral i l'excusa de la crisi per imposar condicions inacceptables als treballadors", ha opinat.

El Govern Bauzá "ha estat el pitjor de la història de la democràcia a Balears", ha opinat la secretària general del PSIB-PSOE, qui ha recordat l'augment espectacular del deute de la comunitat autònoma, que probablement tancarà la legislatura en 7.000 milions. "Aquest és el govern que més ha endeutat Balears en la història", ha reflexionat Armengol. I això ho ha fet en mig d'una onada de retalls i copagaments brutals, sense iniciar polítiques d'estímuls de cap tipus, ni polítiques de foment de l'ocupació. "És el govern de les retallades i les desigualtats", ha afegit.

"El Govern va rebre una comunitat autònoma que creixia a un 1,3% anual i duia 7 mesos creant ocupació gràcies a les polítiques del Govern Antich que va estalviar (un 10% menys de pressupost en el 2010) però va prioritzar i mantenir unes polítiques públiques orientades a crear ocupació" ha recordat el diputat Antonio Diéguez, que demà interpel·larà el Govern sobre la seva política econòmica.

"Però amb el PP va arribar l'obsessió de l'austeritat i els retalls. I com a conseqüència, duim 3 anys en recessió, hem tengut un rècord d'aturats a Balears i ara el Govern espera poder arribar al 0,4% de creixement", ha apuntat. "Ara, amb les magnífiques temporades turístiques, no haurem arribat ni a la meitat del què teníem abans", ha analitzat. Aquesta és la vertadera herència del Govern del PP: la seva política econòmica fracassada.

El diputat plantejarà demà tota una sèrie d'alternatives a la política fracassada del PP i per avançar cap a una millor redistribució dels beneficis i la riquesa. Tal com ja va passar amb l'impost de patrimoni, que el PP es va negar a aplicar durant un any i per això va perdre 44 milions d'euros, el PSIB-PSOE espera que en altres temes, el Govern Bauzá encara rectifiqui. Impost de successions en els trams més alts, l'Isiquema (impost a activitats més contaminants) o l'ecotaxa són algunes de les propostes.

Respecte d'aquesta darrera, Diéguez ha explicat que la idea és bàsicament implantar un impost per als turistes i visitants, tal com es fa a Catalunya o a França, la primera destinació mundial. Allà consideren normal aquesta taxa, que és una forma de redistribució de la riquesa que porten es turistes: els visitants disfruten de les nostres infraestructures, platges i paisatges i també contribuexen a mantenir-les i a cuidar-les.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube