Imprimeix
PDF

Armengol insta Bauzá a convocar a la comunitat educativa per consensuar el TIL i evitar perdre també el proper curs escolar

Obrador i Armengol webConxa Obrador: "El TIL va en contra de la igualtat d'oportunitats, perquè els alumnes que fan matèries no lingüístiques en anglès aprenen un 20% menys que la resta." El PSIB-PSOE vol que el Parlament insti a Rajoy a convocar una reunió amb el Govern de la CAIB, els consells insulars, totes les forces polítiques i les entitats de Balears per parlar sobre les prospeccions.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha instat avui el president Bauzá a convocar de forma immediata a la comunitat educativa per posar solucions i evitar que el desgavell que ha suposat el TIL durant aquest curs escolar afecti també al curs que ve.

"El conflicte educatiu segueix més viu que mai", ha valorat Francina Armengol. "El PP ha governant sobre la mentida. Havia promès unes autopistes de l'educació que han passat a ser un conflicte com mai s'havia vist a les Illes Balears", ha afegit. S'ha referit a les greus baixades pressupostàries i la minva de personal docent, tot "retallades equivocades i injustes" que han perjudicat a l'alumnat.

I a tot el desgavell de la Conselleria d'Educació i a totes les retallades, s'afegeix l'aplicació ideològica i obsessiva del TIL a les aules, que ja ha provocat la pèrdua d'un curs escolar, perquè "amb l'excusa d'aprendre anglès, els alumnes no aprenen ni anglès ni res". "Qui restituirà a aquests alumnes el què han perdut, qui els restituirà el dret i les oportunitats passades, qui respondrà davant les famílies", ha demanat Armengol.

Amb el darrer dictamen del Consell Consultiu, que només ha sortit endavant gràcies al vot de qualitat del Sr. Perera i que té un vot particular molt crític de la meitat dels seus integrants, "constatam ja que s'ha perdut el curs escolar", ha lamentat Armengol. La socialista ha demanat a Bauzá que "doni la cara, que convoqui, que cerqui una solució, al manco per al proper curs escolar. El següent ja el farà el nou govern progressista a les Illes Balears".

En el mateix sentit s'ha pronunciat la diputada Conxa Obrador, del Grup Socialista, que demà du tres preguntes i una moció sobre educació i aprenentatge de llengües al plenari. "El TIL va en contra de la igualtat d'oportunitats, perquè els alumnes que fan matèries no lingüístiques en anglès aprenen un 20% menys que la resta", ha dit. Obrador ha recordat també la precipitació, la improvisació i la manca de rigor de la Conselleria, que ha tardat tant en presentar l'ordre per al curs que ve "que els pares i mares estan matriculant els seus infants a escoles sense saber quin serà el projecte lingüístic del centre".

"Ja hem perdut un curs escolar, i existeix una amenaça clara de perdre el que ve, amb la introducció simultània del TIL i la LOMCE", ha declarat Obrador. "SI el Sr. Bauzá no rectifica, no consensua i no arriba a acords, la situació no millorarà i tindrem dos cursos perduts" ha afegit.

Reunió contra les prospeccions

Per altra banda, el PSIB-PSOE presentarà demà en el Parlament una esmena a una PNL del PP en matèria energètica. En aquesta esmena, el PSIB-PSOE vol que "el Parlament insti el president del Govern d'Espanya, Sr. Mariano Rajoy, a convocar una reunió amb representants del Govern de les Illes Balears, els consells insulars, les forces polítiques amb representació al Parlament de les Illes Balears i les diferents entitats socials implicades amb la finalitat d'abordar la problemàtica i trobar una resolució al conflicte".

Els socialistes han presentat aquesta esmena "davant l'evident divergència de posicionaments entorn a les prospeccions petrolíferes a les aigües mediterrànies". "És hora de tenir una reunió potent, clara i amb arguments, amb el que ha dedicir sobre les prospeccions, que és el Sr. Rajoy", ha explicat Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube