Imprimeix
PDF

Protesta al Parlament per les preguntes d'autobombo del PP

Fas faristol 13maig webEls diputats del PSIB-PSOE, MÉS i no adscrits han protagonitzat avui una protesta al Parlament del les Illes Balears i han abandonat l'hemicicle en el moment en que començava un bloc de preguntes del PP al Govern.

"Ara ve un bloc de preguntes del PP. Abandonarem la cambra en senyal de protesta", ha anunciat el diputat socialista Marc Pons.

"Estam sotmesos a un abús per part del PP, que governa amb majoria absoluta i utilitza els torns de control del govern per fer preguntes d'autobombo i llevar temps a l'oposició", ha denunciat Francina Armengol. La socialista ha assenyalat "que els ciutadans demanen més democràcia, més transparència i més participació. Quina por té el Partit Popular,que no vol respondre a preguntes de l'oposició i en fa de pròpies per omplir l'espai?".

Els diputats han sortit de l'hemicicle, després que la setmana passada el PP rebutges modificar el funcionament de la Cambra per reduir l'espai que ocupa el partit del govern en favor de l'oposició, que és qui fa el control a l'executiu. Però aquesta no ha estat l'únic conflicte del plenari d'avui, en que el president Bauzá s'ha negat a desautoritzar les paraules de la portaveu Mabel Cabrer, qui ahir es va referir als grups de l'oposició com a nazis per les seves crítiques a la Targeta Blava.

"Bauzá ha desaprofitat una bona oportunitat per distanciar-se de les declaracions de Cabrer, unes declaracions lamentables i per les quals demà presentarem una queixa formal a la Junta de Portaveus", ha explicat la diputada Pilar Costa. La banalització del nazisme ha estat criticada també per Conxa Obrador, qui ha considerat les declaracions de Cabrer una actitud "totalment indigna per a les vertaderes víctimes".

Costa ha deixat ben clar que el PSIB-PSOE no ha cridat a cap boicot a les empreses que col•laboren amb la targeta blava, però sí ha recordat que, des del principi, han tingut dubtes de la seva legalitat. "El PP ha creat un problema als comerçats i hauria de rectificar. Com sempre, creen problemes on no n'hi havia".

Desgavell la gestió sanitària i educativa

La mala gestió del PP en matèria sanitària i educativa ha centrat bona part del plenari. "La seva gestió sanitària ha estat un desgavell absolut: tres consellers, 6 secretaris generals, 4 directors generals, i amb tot el què això suposa per a una empresa de 14.000 treballadors", ha denunciat Francina Armengol en la seva intervenció al Parlament. La socialista ha lamentat també l'acomiadament de 1.200 professionals, haver llevat la targeta sanitària a 20.000 persones i que més 125.000 ciutadans de Balears estiguin avui en llista d'espera sanitària. "Per decisió política, la sanitat ja no és un dret universal i els pensionistes no poden recollir tots els seus medicaments perquè no els poden pagar. Un país no es recupera a costa de la salut dels seus ciutadans", ha afegit Armengol.

El mateix caos i desgavell es contempla en la gestió educativa, ha denunciat la diputada Cristina Rita, qui ha demanat a l'Executiu sobre el dictamen del Consultiu sobre el TIL, aprovat només amb el vot de qualitat del seu president. "Vostès han adaptat les qüestions tècniques, però no ens enganem, el dictamen és demolidor, no el vot particular, sinó el propi dictamen", ha denunciat. El dictamen denuncia la incompetència de la Conselleria, que fa mesos que sabia que havia de fer una ordre però ha esperat al darrer moment "i ara les famílies estan matriculant els seus infants sense conèixer el projecte del centre", ha dit. Ha recordat també que el dictamen denúncia que no consta la participació de la UIB, i l'absoluta descoordinació entre aquesta normativa autonòmica i la bàsica estatal d'aplicació de la LOMQE. "La seva nefasta gestió deixa els nostres alumnes en desavantatge clar front als alumnes d'altres comunitats autònomes", ha apuntat Rita.

El retall i el retard en el pagament de beques ha estat un altre dels punts tractats avui al Parlament. Lluís Maicas ha denunciat que tots aquests retalls "marginen els qui menys tenen i restringeixen l'accés al dret de l'educació d'una part dels ciutadans". Finalment, la diputada Conxa Obrador ha demanat l'arxiu immediat de l'expedient contra l'ex-director del IES Marratxí, Jaume March, després que s'hagi arxivat una denuncia penal contra ell. "La justícia diu que no hi ha cap indici de cap falta i en una interlocutòria demolidora diu que s'instrumentalitza un procés penal per qüestions d'altre índole", ha recordat. Uns interessos espuris ideològics i de persecució, per crear por entre els docents, ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube