Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica que Bauzá torni aprofitar el drama de l'atur per fer-se una foto en campanya electoral

Pons i FAS webFrancina Armengol: "Després de no haver fet res en tres anys, ara es vol fer una nova foto amb la presentació d'un Pla d'Ocupació absolutament insuficient i sense recursos econòmics".

El PSIB-PSOE ha criticat avui al president Bauzá que, una vegada més, aprofita el drama de l'atur per fer-se una foto en campanya electoral. "Després de no haver fet res en tres anys, ara Bauzá es vol fer una nova foto amb la presentació d'un Pla d'Ocupació absolutament insuficient i sense suficient dotació econòmica", ha denunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

La portaveu socialista ha recordat com Bauzá va anar a fer-se una foto en campanya electoral del 2011 amb un aturat de Lluchmajor i va assumir que qualsevol nou aturat seria responsabilitat seva. Després, el PP va aprovar una nefasta reforma laboral, que ha permès a alguns empresaris imposar condicions laborals perverses als treballadors i ha retallat sense contemplacions el pressupost per a polítiques actives d'ocupació.

"Aquest Pla d'Ocupació és absolutament insuficient" ha dit Armengol, ja que els 4 M€ previstos per subsidis a majors de 45 anys només podran ajudar a 833 persones, quan a Balears hi ha ja més de 50.000 persones que no reben cap tipus de prestació o ajuda. La manca de recursos per a polítiques actives d'ocupació demostra el poc compromís del PP amb els que cerquen feina. El PP ha rebaixat el pressupost de polítiques actives dels 94 milions del 2011 (pressupost Antich) als actuals 50 milions, una baixada del 60%.

Precisament demà, Armengol demanarà el president Bauzá sobre la negociació del conveni d'hoteleria i les condicions injustes que la patronal vol imposar als treballadors. S'ha referit Armengol als baixos sous, a les hores excessives que en alguns casos són d'explotació laboral, i a l'externalització de molts de serveis perquè els treballadors no estiguin dins el conveni laboral. "Unes condicions indignes", ha opinat Armengol, qui ha defensat que "els beneficis d'aquestes excel•lents temporades turístiques s'han de repartir millor".

De fet, els socialistes duran demà al Parlament una Moció en matèria econòmica per afavorir aquesta millor redistribució de la riquesa. Demanarà a Montoro que permeti a les comunitats autònomes fer imposts dintre de les seves competències, i també tornarà a reclamar una millor fiscalitat a través de l'impost de donacions i successions, l'impost mediambiental (isiquema) i un impost a les estades turístiques.

No al fracking

Per altra banda, els socialistes plantejaran una Proposició de Llei per prohibir les pràctiques del fracking en terres de les Illes Balears. "Actualment no hi ha cap sol•licitud en tramitació per fer-ho, però volem avançar-nos i prohibir per llei aquestes pràctiques que poden ser molt perjudicials per al medi ambient, l'economia i la societat balear", ha explicat el diputat socialista Marc Pons.

Pons ha explicat que el "fracking" consisteix en fer perforacions de fins a 5.000 metres i unes canonades horitzontals baix de la terra, on s'injecta terra, aigua i additius químics fins que es troben bosses de gas que puguin interessar per a la seva extracció. "La primera conseqüència és que qualsevol aqüífer que es trobi pel camí quedarà contaminat", ha explicat Pons, qui també ha explicat l'impacte visual de les torres de fins a 100 metres d'alçada damunt el territori, així com alguns petits terratrèmols que es poden produir arran de les perforacions.

"I tot això per unes avantatges molt minses, com són tenir uns combustibles fòssils que tanmateix no duraran molt de temps", ha dit. Pons ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és "deixar clar davant el govern d'Espanya que Balears no només no vol prospeccions petrolieres sinó que tampoc vol fracking". La iniciativa parla només de fracking damunt la terra, que és on té competències el Govern de les Illes Balears, perquè a la mar les competències no són pròpies.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube