Imprimeix
PDF

Armengol demana Bauzá que "vigili" perquè els treballadors d'hoteleria tenguin unes condicions laborals dignes

FAS 20 maig webMarc Pons demana "fets i no declaracions d'intencions", després que el PP es negui a donar suport a una proposició de llei socialista per prohibir el fracking.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha demanat avui al president Bauzá que es preocupi per la negociació del conveni d'hoteleria, perquè la seva responsabilitat és el benestar de tots els ciutadans de les Illes Balears. Armengol ha recordat a Bauzá que és la seva responsabilitat "vigilar que no només les empreses tenguin guanys, sinó que els treballadors tenguin condicions laborals dignes".

"Pensi en les 124.000 persones que estan pendents del conveni d'hoteleria, en el que la patronal vol imposar unes condicions indignes", ha dit Armengol, davant un Bauzá que no ha mostrat cap interès en el tema. La socialista ha demanat el president la seva opinió sobre tres qüestions especialment preocupants: la congelació de salaris, que la patronal vol imposar tot i les magnífiques temporades turístiques; la manca de garantia d'ocupació per als treballadors i l'externalització de serveis.

"Si els treballadors no arriben a fer feina 3 mesos, no tindran cap prestació. Això suposa més precarietat i més pobresa", ha explicat Armengol, qui també ha dit un "no rotund" a l'externalització de molts de serveis als hotels per evitar el conveni col•lectiu. "Li posaré un exemple: una cambrera de pisos cobra per conveni 1.200 euros, però si s'externalitza perd el 50% del seu sou i es queda amb 600 euros", ha explicat Armengol. "La riquesa no pot quedar només en les butxaques d'uns pocs. S'ha de redistribuir", ha afegit.

En el mateix sentit ha anat avui la moció del diputat Antoni Diéguez, que proposava un paquet de mesures per redreçar la política econòmica del Govern cap a un sistema impositiu més just i més equitatiu. "Vivim en recessió des que governa el PP, tot i que la crisi mundial ja ha acabat i han imposat molts de retalls", ha argumentat el socialista. Diéguez ha lamentat que, en aquests anys, "els beneficis d'alguns empresaris creixen de forma exponencial, mentre la gran majoria dels treballadors s'empobreixen". Ha volgut deixar clar que "hi ha alternatives" a les polítiques del PP, que és "una política fiscal amb un objectiu social" de redistribució de la riquesa. Per això, Diéguez ha proposat que Balears pugui seguir gestionant els seus imposts dintre de l'autonomia fiscal assolida (en contra de les limitacions que vol introduir Montoro), i que la nova política tributària del Govern inclogui una pujada en els trams superiors de l'impost de donacions i successions, un nou impost sobre instal•lacions que incideixen en el medi ambient, i un impost sobre estades turístiques. "És el moment de decidir si han de seguir pagant els de sempre –els treballadors- o poden començar a pagar altres, com els que hereten grans fortunes o els turistes que ens visiten", ha afegit. El PP, no obstant, ha votat en contra.

El PP defensa la Targeta Blava i es nega a vetar el fracking a Balears

Durant el plenari d'avui, el Govern ha defensat en dues ocasions la Targeta Blava del PP, i inclús el vicepresident ha animat al PSIB a anar als tribunals. Però la realitat és que aquesta iniciativa ha aixecat ampolles entre els comerços adherits, ja que molts d'ells s'han sentit enganats, ha explicat el diputat Cosme Bonet. La Confederació Balear del Comerç, Afedeco i Pime s'han pronunciat, demanant que es retiri. "Ha estat una mala idea i pitjor executada", ha denunciat Bonet.

També Pilar Costa ha parlat sobre la Targeta del PP i ha demanat a Gómez si "han informat als comerços que participin en la Targeta que no poden contractar amb l'administració, com diu l'article 4 de la llei de finançament de partits". Costa ha recordat que ahir mateix es va confirmar una condemna a Jaume Matas per haver rebut d'un empresari un favor (en forma de sou per a la seva dona) i que els beneficis de la Targeta Blava també poden ser un problema.

La gran defensa que fa el PP dels seus propis interessos no s'estén als interessos de tots els balears, com s'ha vist en la negativa del Grup Popular a acceptar la tramitació de la Proposició de Llei socialista contra el fracking. El PP ha dit que està en contra del fracking, però no ha volgut donar entrada al Parlament a aquesta llei que només vol prevenir i evitar que, en el futur, es pugui fer fractura hidràulica per recerca de gas i petroli a les Balears. "No volem declaracions d'intencions, volem vots. Acceptin vostès aquesta proposició de llei per poder prohibir el fracking a les Balears ", ha dit el diputat Marc Pons.

Pons ha lamentat que, tot i les seves paraules, el PP, en realitat, està a favor del fracking, que pot suposar un gran impacte mediambiental, social i econòmic a les iIlles Balears. Comunitats autònomes com Cantabria, Navarra i Catalunya ja tenen una llei contra el fracking.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube