Imprimeix
PDF

Thomàs: "La recuperació econòmica del PP només és un 'slogan'; augmenta la desigualtat, la pobresa i la precarietat laboral a Balears"

Thomàs i BonetEl PSIB-PSOE ha presentat una bateria de preguntes a la sessió plenària del Parlament de demà que tenen a veure amb les contradiccions entre allò que diu el Govern del PP i la realitat social, econòmica i laboral de Balears.El GPS defensarà en el Ple una Interpel·lació relativa a política general aeroportuària.

Part de la bateria de preguntes de control que el GPS presentarà demà al Ple del Parlament de demà dimarts aniran dirigides a posar en evidència "les contradiccions entre la recuperació econòmica que defensa el PP i la realitat, amb una taxa d'atur del 26%, que arriba fins el 50% en el col·lectiu de joves, i que col·loca les Illes Balears com a la CCAA on es perd més població activa", com ha destacat el portaveu adjunt del GPS Vicenç Thomàs.

Així la pregunta que formularà Francina Armengol al President del Govern incidirà en el fet de si es pot parlar de recuperació econòmica amb més de 64.000 persones en atur i sense rebre cap prestació. "A les Illes Balears augmenta la desigualtat i la pobresa més d'un 20%; la crisi ha fet mal a col·lectius més vulnerables, i les mesures del PP no han solucionat els problemes de la ciutadania", ha destacat Thomàs. Així el GPS també qüestionarà el Govern sobre la situació de Balears com a CCAA amb l'índex de pobresa més alt de l'Estat.

La situació generada a ran de la negociació del conveni d'Hostaleria també formarà part de la sessió del control al Govern en el Ple de demà, un conveni que "al sr. Bauzá ni l'ocupa ni el preocupa" segons Thomàs. El portaveu socialista ha afegit que "després de tres bones temporades turístiques, ens trobam amb una proposta patronal de congelació salarial i de precarització de les condicions laborals a causa de l'externalització de les feines", fet que és "molt preocupant" i que el GPS tornarà a traslladar als responsables del Govern demà.

No a la privatització de la gestió de ports i aeroports a Balears

A la sessió plenària de demà dimarts el GPS també presentarà una interpel·lació sobre política general aeroportuària. "Creiem que cal treballar per a millorar connectivitat entre illes i amb l'exterior, les rutes, els preus i les freqüències de vol", ha declarat el diputat Cosme Bonet. "El preu mitjà del cost de trajecte interilles és de 87€ massa car, perdem el 40% de freqüències durant l'hivern, i de fet aquesta temporada baixa turística s'ha registrat una baixada del 6% en visitants a Balears mentre que a l'Estat hi ha hagut augment de turistes" ha detallat Bonet, que ha destacat que a aquest panorama se suma la intenció del Govern de privatitzar els ports de les Illes que gestiona, un fet que el GPS no compateix: "que els ports i els aeroports poguessin caure en mans privades seria contraproduent i perillós pels ciutadans de Balears".

A més Bonet ha destacat la "incoherència" suposa que per una banda el Govern defensi la privatització dels ports que tutela, mentre que per altra banda pretén la gestió pública per AENA, l'ens del qual depenen els aeroports de Balears.

Al fil de la iniciativa parlamentària, Bonet també s'ha referit a l'abandonament del GPS de la ponència parlamentària sobre transport aeri, que es va substanciar la setmana passada: "la ponència era un 'paripè', per que el Grup Popular no tenia interès en millorar la comunicació entre illes, va bloquejar la ponència en impedir pactar els compareixents que nosaltres proposàvem, i nosaltres no en volíem ser-ne còmplices"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube