Imprimeix
PDF

Armengol: "No es pot recuperar una societat a costa de crear desigualtats insuportables."

FAS 27 maig webConxa Obrador: "La nostra societat està dividida entre els que s'han beneficiat de les reformes del PP per augmentar els beneficis i els que han vist com desapareixen els seus drets laborals, baixen els seus salaris i es generalitza la precarietat".

El PSIB-PSOE ha criticat el triomfalisme del Partit Popular i del Govern, que intenta vendre el missatge de la recuperació económica, quan la major part de la societat ho està passant molt malament. "La seva recuperació és un eslògan, sr. President", ha denunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol. Ha demanat Armengol a Bauzá si considera "ètic" parlar de recuperació quan a Balears hi ha més de 64.000 persones que ja no reben cap ingrés, i el 53% dels joves estan aturats.

Armengol ha recordat que més de 125.000 persones estan en llistes d'espera sanitàries pels greus retalls imposats pel PP, que els infants pateixen retallades en professors i pressupost educatiu i que més de 152.000 persones cerquen feina a Balears, segons la darrera EPA, "No es pot recuperar una societat a costa de la salut dels seus ciutadans, a costa de l'educació dels seus joves, a costa de deixar en la cuneta als més febles, a costa de deixar en la cuneta als que no cobren cap prestació", ha opinat.

"No es pot recuperar una societat a costa de crear desigualtats insuportables. Així no anam bé, sr. President. Així no" ha afegit. Precisament avui, s'han fet públiques dades del Institut Nacional d'Estadística que indiquen que el 28% de les famílies de Balears estan en risc de pobresa. "La taxa de risc de pobresa a les Balears ha augmentat cinc punts el darrer any. Per vostè això és anar bé?" ha demanat, per altra banda, la diputada socialista Conxa Obrador.

Obrador ha retret al PP que digui "que la gent va més alegre pel carrer". "Això és cert: alguns estan més contents", ha reconegut, ja que Balears encapçala la xifra més alta de volum de facturació del comerç. Però al mateix temps que creixen els beneficis empresarials, "el 30% de la població balear viu fora del sistema normalitzat", ha explicat: joves sense feina, famílies desnonades, persones majors sense recursos, aturats de llarga durada, i treballadors en situació d'explotació laboral. "No hi ha raons pel seu triomfalisme", ha afegit.

La diputada ha lamentat que "avui, la nostra societat està dividida entre els que s'han beneficiat de les reformes del PP per augmentar les seves fortunes i els que han vist com desapareixen els seus drets laborals, com baixen els seus salaris, com es generalitza la precarietat, com es degrada l'educació dels seus fills i filles, la sanitat i els serveis socials".

Precisament sobre precarietat laboral ha parlat també el diputat Vicenç Thomàs, qui ha acusat al Govern de no tenir cap interès en la negociació del conveni d'hoteleria, que afecta a 124.000 treballadors i que es juguen tenir unes condicions laborals "dignes i pròpies d'un Estat de Dret". Thomàs ha criticat que al Govern "no el preocupi ni l'ocupi" aquesta negociació, ni el que passa al sector, on l'externalització de serveis provoca baixades de sou de fins el 40% als treballadors.

"El sector turístic no són només els hotelers" ha recordat al Govern la diputada Isabel Oliver, qui ha volgut saber "què farà el Govern per afrontar la problemàtica dels habitatges de lloguer turístic?". El Govern "no farà res", ha opinat Oliver, ja que fa més d'un any que es va plantejar aquest problema, i ens tornam a trobar a les portes de la temporada turística. Oliver ha lamentat que el PP "condemna a la clandestinitat a l'oferta dels habitatges de lloguer turístics per tenir contents als de sempre, als hotelers". I així ignoren les peticions i les propostes de la resta del sector: dels lloguers turístics, de l'oferta complementària i d'altres. "Fa més d'un mes que han rebut una proposta d'Acotur Balears i encara no els han donat una resposta. No és el moment de respondre? Faci el que fa amb els hotelers: se seguin a dialogar", ha apuntat. Ha ironitzat en acabar que, per ventura, si s'integren en la targeta blava, els farien més cas.

Però el Govern instal•lat en l'autocomplaença ni tan sols ha admès avui al Parlament els problemes que existeixen en matèria de connectivitat. El conseller de Turisme, interpel•lat pel diputat socialista Damià Borràs, ha defugit la seva obligació de donar explicacions sobre la feina de l'executiu autonòmic per cercar solucions als problemes de les connexions aèries que pateixen les Illes Balears. Martínez ha minimitzat els problemes i s'ha limitat a dir que la connectivitat "és millorable en moments puntuals", sense donar resposta a cap de les peticions concretes de Borràs.

Finalment, el diputat Joan Boned ha denunciat les "traves en la tramitació de les al•legacions a les prospeccions petrolíferes", ja que es troben bloquejades a la Delegació del Govern de València. El diputat socialista considera que la paralització de les 86.000 al•legacions presentades a Balears "són fets que fa que siguem poc optimistes" i que vénen a confirmar "algun tipus d'acord" dins del PP per retardar al màxim la tramitació de l'informe d'avaluació d'impacte ambiental del projecte de Cairn Energy, al menys fins passades les eleccions locals i autonòmiques del 2015. Tot indica, segons el diputat del grup socialista, que l'emissió de l'informe d'impacte ambiental de les prospeccions s'emetrà "dins d'un any i mig, que les autonòmiques ja haurien passat. És això el que s'està buscant, senyor conseller?".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube