Imprimeix
PDF

El Grup Socialista fa una primera valoració de l'abdicació del Rei Joan Carles

Vicenç Thomas al parlEl portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs ha apel•lat a "l'oportunitat que s'obre a la Corona per modernitzar-se i de recuperar el reconeixement institucional i social."

Abans de passar comptes amb els temes més destacats que el GPS té previst destacar durant el Ple del Parlament de demà, Vicenç Thomàs ha realitzat una declaració pública al voltant de la notícia de la renúncia a la Corona del Monarca espanyol.

"En primer lloc vull mostrar respecte per la decisió presa, que no ha d'haver estat fàcil", ha dit Thomàs, que també ha fet un "reconeixement al paper del Rei durant els darrers 39 anys, especialment durant el període de la transició i l'elaboració de la Constitució Espanyola".

En referència a la situació que s'obre a partir d'ara, el portaveu adjunt socialista ha palesat que ens "trobam davant d'un moment de canvi en qual s'ha de garantir la normalitat i l'estabilitat institucional", però que més enllà d'aquest fet, representa "una nova etapa i una oportunitat per a la institució de la Corona".

"Hi ha hagut diverses situacions que en els darrers anys han provocat que la Corona hagi estat envoltada de controvèrsia, però ara la Institució té l'oportunitat de renovar-se i de recuperar el reconeixement social".

Thomàs, a preguntes dels periodistes, ha refermat la convicció que el manteniment de l'estabilitat institucional pot incloure l'obertura posterior d'un procés de reforma constitucional, com per altra banda el PSIB-PSOE ha defensat en diverses ocasions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube