Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE s'oposa a la nova Llei de Ports que permetrà els nous gestors privats ampliar instal·lacions sense control públic

Thomàs i Borràs web2Francina Armengol demanarà al president Bauzá si considera que "està fent la feina que pertoca per aturar les prospeccions a les Illes Balears." Xico Tarrés demanarà el Govern si l'explotació turística i particular de l'Illa de Tagomago compleix la normativa.

El PSIB-PSOE demanarà demà la retirada de la nova Llei de Ports del Govern del PP, que facilitarà la privatització de la gestió dels ports de les Illes Balears. El diputat socialista Damià Borràs ha explicat que la nova llei "permetrà els nous gestors privats ampliar instal•lacions per fer rentables les inversions, sense control públic".

Fins ara, els ports de balears compatibilitzen diferents activitats com la pesca tradicional, les petites barques familiars i també vaixells esportius i de grans eslores. "Tot això ha de ser compatible, però la nova llei prioritza sobre tot els grans vaixells, en detriment de les petites barques i activitat pesquera",ha explicat.

A més a més, permet als gestors prendre decisions d'ampliació d'instal•lacions, en contra de l'opinió dels ajuntaments i consells insulars competents. El PSIB-PSOE considera que l'actual llei de ports s'ha de reformar però en el sentit contrari al que fa el PP: per donar "més transparència, més control públic i més participació" a la ciutadania, no menys. "Volem que hi hagi un control públic del creixement i l'expansió dels ports", ha apuntat Borràs.

El diputat ha explicat que aquesta modificació de la llei es fa coincidint amb l'inici del procés de privatització de diferents ports a Balears, com el de Cala Bona, Porto Colom, la Colònia de Sant Jordi, Andratx, Sant Antoni de Portmany o Fornells. "A Cala Bona, per exemple, només hi ha 12 amarraments per a transeünts. Aquesta llei permetrà ampliar i multiplicar els espais per decisió privada, i per tant fer molt més rendible l'operació", ha explicat.

Preocupació per les prospeccions

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha canviat la seva pregunta per demanar el president Bauzá sobre la seva actuació per aturar les prospeccions petrolíferes a Balears. "Considera president que està fent la feina que pertoca per aturar les prospeccions a les Illes Balears?", demanarà Armengol.

Els socialistes "estam preocupats" per l'evolució dels esdeveniments, i sobre tot quan, 4 dies després de les eleccions europees, Madrid ha autoritzat les prospeccions a Canàries, ha explicat en roda de premsa el portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs.

Thomàs ha tornat a reclamar al PP "un front comú" per anar a defensar a Madrid el posicionament de la població balear. "Ara Bauzá diu que anirà tot sol a veure la vicepresidenta del Govern. No vol testimonis", ha explicat. Ha reclamat Thomàs , una vegada més, "un front comú" de partits polítics i entitats socials de Balears, per deixar clar a Madrid la necessitat de paralitzar-les.

Thomàs ha recordat les paraules del ministre Soria: "Bauzá sap que les prospeccions es faran", i ha puntualitzat que a Balears no existeix cap autorització per fer prospeccions a 9 kilòmetres de la costa, com va dir Soria.

Per altra banda, el diputat Xico Tarrés també ha canviat la seva pregunta per demanar el conseller d'Agricultura i Medi Ambient sobre l'explotació de vivendes turístiques, beach club, fondejos i heliport a l'illa de Tagomago, prop d'Eivissa. "Tenim dubtes de si aquesta activitat compleix amb la normativa", ha dit Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube