Imprimeix
PDF

Armengol: En tres anys de Govern Bauzá, tenim unes Illes Balears més pobres, més desiguals i més dividides

Thomàs i FAS Els socialistes dedicaran el darrer plenari ordinari a fer balanç dels tres anys de Govern de Bauzá, mentre el TSJIB obre el debat sobre la seva incompatibilitat. Els diputats del PSIB-PSOE dedicaran les preguntes del darrer plenari ordinari abans de l'estiu a fer balanç dels tres anys de Govern "absolut i absolutista" del president Bauzá. 


"En tres anys de Govern Bauzá, tenim unes Illes Balears més pobres, més desiguals i més dividides" ha denunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.Armengol s'ha referit a les principals actuacions de Bauzá en aquests tres primers anys, en que "s'ha dedicat absolutament a defensar els seus interessos privats", en lloc dels interessos de la ciutadania. Precisament demà, mentre el Parlament celebra la darrera sessió del període ordinari, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears obrirà la deliberació sobre la incompatibilitat de Bauzá, un president que ha mentit al Parlament i a la ciutadania. "Bauzá no ha complit ni ètica ni legalment", ha dit Armengol, recordant que el president va començar la legislatura amb dues empreses, a més del sou com a cap de l'Executiu, les dietes que cobra del Parlament i la seva farmàcia. "Ens hem vist obligats a dur el president als tribunals", ha recordat.

Al mateix temps, Bauzá ha governat "amb autoritarisme, des de la imposició i la manca de diàleg", crispant i dividint la societat, amb uns conflictes com mai s'havien viscut. "Avui, hi ha un docent que duu 34 dies en vaga de fam, per demanar diàleg", ha recordat Armengol.

Els socialistes recordaran Bauzá les brutals retallades de drets i llibertats, el seu govern a cop de decret llei (24 dLL) i l'eliminació d'espais i organismes consultius i de diàleg, així com garanties per a la ciutadania.

Retalls en totes les polítiques, cero inversió pública i molt de deute

Denunciaran els socialistes que el PP, aquests darrers anys, ha imposat greus retallades en matèria de serveis públics: ha acabat amb el dret a la sanitat universal, ha acomiadat 1.200 professionals sanitaris i ha imposat copagaments a tots els usuaris, i especialment als pensionistes, molts dels quals ja no recullen tots els seus medicaments perquè no els poden pagar. Més de 125.000 ciutadans de Balears estan en llista d'espera.

En matèria educativa, les retallades han suposat un atac frontal a la igualtat d'oportunitats: baixen les beques, pugen les taxes, menys ajuts, 1.000 professors menys i, a la vegada, el TIL , imposat sense cap sentit pedagògic i sense recursos.

I en un moment en que la crisi econòmica ha provocat que més 150.000 persones cerquin feina a la nostra comunitat autònoma, el Govern Bauzá ha desmantellat el SOIB i ha reduït de 98 a 34 milions d'euros el pressupost per fomentar polítiques actives d'ocupació. I, a la vegada, la reforma laboral del PP ha permès que es dispari la temporalitat i la precarietat laboral, que duu a molts de treballadors a situacions properes a l'explotació laboral.

Quan els recursos eren més necessaris que mai, Bauzá ha renunciat a totes les inversions estatutàries que s'havien pactat amb Madrid (2.800 milions d'euros en 7 anys, fins el 2014) i no ha defensat les Illes en els pressuposts generals de l'Estat. "Vull llançar una advertència: ara és el moment de negociar els PGE del 2015, que haurien de ser més substanciosos que els del 2014", ha dit Armengol. Ha recordat la davallada història de les inversions de Madrid a Balears amb el PP. "I ara sembla que tampoc tindrem un nou Règim Especial de Balears, ja que s'havia d'aprovar el 2014 aquí al Parlament i després a les Corts Generals. Això ja és matemàticament impossible", ha dit.

"Amb aquest panorama, Bauzá s'ha lluït i ha complit tots els rècords: retallades per tot i inversió pública cero però augmenta el deute públic de la comunitat autònoma de 2.600 a 4.500 milions d'euros, que segons les previsions poden arribar a 7.000 milions d'euros.", ha dit Armengol.

La política de Bauzá, d'agenollar-se davant Madrid i davant els grans empresaris i ser implacable amb els més febles "ha empobrit la societat, on una de cada tres persones viu fora del sistema normalitzat i un de cada tres infants està en risc d'exclusió", ha apuntat Armengol. "Aquesta és l'herència que Bauzá deixarà el maig del 2015", ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube