Imprimeix
PDF

Pilar Costa: Els ciutadans no entenen que els tribunals decideixin coses diferents en dos casos idèntics

110614 Costa sentència Bauzá compatibilitat

La socialista ressalta el canvi de criteri del TSJIB en la sentència que ha estimat compatible l'activitat farmacèutica de Bauzà amb el seu càrrec com a President, però va dir tot el contrari en el 2007 en el cas de l'ex consellera socialista Aina Salom.

El Grup Parlamentari Socialista a través de la seva diputada Pilar Costa han comparegut conjuntament amb la representant del Grup Mes, Fina Santiago, per a fer una valoració a la sentència de TSJB que ha desestimat la denúncia plantejada pels diputats dels dos grups davant la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears sobre la incompatibilitat del president del Govern amb la seva activitat paral·lela com a propietari d'una oficina de farmàcia a Marratxí.

"Acatam la sentència, però expressam la nostra discrepància respectuosa amb contundència" ha començat per afirmar la diputada Pilar Costa, que ha recordat que la decisió judicial ha estat molt discutida, i s'ha adoptat per una majoria de 3 a 2 entre els 5 membres del tribunal. A més, els dos membres del tribunal que s'han mostrat discordants amb el sentit majoritari de la sala han emès sengles vots particulars que Costa ha qualificat com a "molt durs" contra el criteri imperant que ha estimat que Bauzá pot ser President del Govern de les Illes Balears i propietari d'una oficina de farmàcia sense que això el faci incórrer amb una incompatibilitat per a l'exercici de l'activitat pública.

Costa ha destacat que "la mateixa sentència diu que aquest cas de Bauzà és idèntic al de 2007" en què Aina Salom va ser inhabilitada per exercici de càrrec públic precisament per haver compatibilitzat la seva activitat com a farmacèutica durant la seva etapa com a consellera de Sanitat del Govern.

Per aquest motiu Pilar Costa ha mostrat estranyesa pel fet que davant de fets idèntics, el mateix Tribunal hagi optat per a sentències diametralment oposades: "jo em limito a exposar uns fet objectius: el 2007, davant d'una denúncia del PP, el Tribunal declara incompatible l'activitat com a farmacèutica d'una consellera socialista; el 2014, davant d'una denúncia dels Grups Parlamentaris Mes i Socialista, el Tribunal troba compatible l'activitat farmacèutica del president del Govern que és del PP".

La diputada socialista ha destacat que "el Tribunal pot manifestar que el criteri –amb el qual han valorat les dues demandes per incompatibilitat, la de 2007 i la de 2014- ha canviat, però això pels ciutadans és molt mal d'entendre i crea inseguretat jurídica". Un fet que Costa ha considerat reforçat amb els dos vots particulars emesos conjuntament amb la sentència i que demostren que "el President segueix vulnerant la Llei d'incompatibilitats".

Davant del fet que la única diferència apreciable entre els dos casos valorats, el de Bauzá i el de Salom sigui la filiació política dels denunciants i dels denunciats, Pilar Costa s'ha remès a un dels arguments esgrimits en un dels vots particulars, que diu literalment "les coincidències entre el cas A. Salom amb el cas J.R. Bauzà són tan evidents, com igualment ho és que un i altre implicats pertanyin a partits polítics diferents, essent els promotors de les declaracions d'incompatibilitat en cada cas, adversaris polítics".

El canvi de criteri de la Sala davant de fets manifestament iguals ha motivat Pilar Costa a demanar el rescabalament d'Aina Salom: "ara diu el PP que els hem de demanar perdó. Però què passa amb l'ex consellera Aina Salom? Ella va ser inhabilitada per a l'exercici de càrrec públic el 2007. Qui l'ha de rescabalar, ara a ella? "

Finalment Costa ha sostingut que el TSJB "ha declarat Bauzà compatible, però nosaltres mantenim la seva incompatibilitat amb els ciutadans de les Balears".

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube