Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el Govern vol "externalitzar" a grans empreses els serveis socials per estalviar

Conxa Obrador okConxa Obrador: "El suposat compromís de la consellera Sandra Fernàndez amb les entitats no lucratives que duen anys prestant serveis és una farsa, com ha quedat demostrat amb el plec de condicions que prioritza l'oferta econòmica per damunt la capacitat tècnica i professional". 

El PSIB-PSOE ha denunciat avui que el Govern Bauzá ha començat a externalitzar a grans empreses alguns serveis socials, prioritzant l'estalvi econòmic per damunt la qualitat del servei que reben els usuaris de la discapacitat i la dependència. "La consellera de Serveis Socials Sandra Fernández es va comprometre a afavorir els concerts singulars amb les entitats no lucratives que donen aquests serveis en el camp de la discapacitat i la dependència des de fa anys, per poder afavorir la qualitat i la professionalitat del servei. Queda clar, amb aquest plec de condicions, que el compromís era una farsa, una mentida", ha denunciat la diputada socialista Conxa Obrador.

Fernàndez i Bauzá "estan abandonat les entitats que treballen amb persones dependents i amb discapacitat", ha denunciat Obrador. El plec de condicions publicat per la Conselleria per gestionar el programa d'autonomia personal per a grans discapacitats indica que la seva prioritat és tenir l'oferta econòmica més barata, i no consideren tan important les capacitats tècniques, "que són precisament les que determinen la qualitat del servei que es pretén gestionar".

La socialista ha explicat que, lamentablement, la consellera ja té precedents en aquest sentit. "Quan era regidora de serveis socials a l'Ajuntament de Palma, va donar un servei d'atenció a menors en situació d'exclusió, a través del programa ALTER, a una empresa que es dedicava a la neteja, una empresa que no tenia res a veure amb gestió de programes de serveis socials", ha recordat Obrador. Això es fa fer precisament perquè el PP va valorar la part econòmica per damunt la part de l'experiència tècnica en el plec de condicions.

"Ens trobam en una situació similar a la que estan passant ara altres entitats socials, que veuen que no podran seguir donant els programes que s'estan gestionant i impulsant perquè el Govern valora la part econòmica per damunt la part tècnica", ha afegit. La diputada ha apuntat que aquesta tendència a externalitzar serveis a grans empreses d'altres àmbits és un perill per la qualitat del servei i també per als professionals, ja que significarà l'acomiadament de molts professionals que duen anys de feina donant bona atenció amb bons resultats als usuaris. "Al final, el que passarà és que baixarà la qualitat de l'atenció que reben els beneficiaris", ha apuntat.

Obrador ha demanat el Govern que retiri aquest plec de condicions i que valori "la capacitat tècnica i professional" per donar el servei, per damunt de la part econòmica, de tal forma que es pugui mantenir la qualitat de l'atenció que reben els usuaris de la discapacitat i la dependència.

Excuses per no obrir els menjadors escolars

Obrador ha considerat "inacceptables" les "excuses" de la consellera Fernández per no obrir els menjadors escolars durant l'estiu per garantir que els infants puguin tenir al menys una menjada diària en condicions, també durant les vacances.

"Primer van dir que no havia doblers i , ara que Madrid ha habilitat una partida per poder fer front al greu problema de la malnutrició infantil en el nostre país, el Govern Bauzá troba que això serà un estigma per als infants. Quin tipus d'excusa és aquesta?", s'ha demanat Obrador.

La diputada socialista ha recordat que, a Balears, un de cada tres nins està en risc d'exclusió social, i la malnutrició s'ha disparat en els darrers anys, davant la inacció o l'acció totalment insuficient del Govern del PP. "Ara hi ha un doblers, hi ha un canal, i hi ha una solució que es proposa des del mateix govern central, però igual no ho volen fer", ha lamentat.

Obrador ha afegit un darrer comentari: "Els infants consideren les seves escoles un lloc normal, integrat dins la seva vida. No estigmatitza molt més haver d'anar als menjadors socials que obrin les entitats ciutadanes, com està passant?"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube