Imprimeix
PDF

Armengol: "El Parlament ha d'estar obert a la ciutadania i no només quan interessa al Govern del PP"

Armengol i Barceló webPSIB-PSOE i MÉS demanen la celebració de plens extraordinaris per parlar de la situació educativa, la privatització d'AENA i les prospeccions, entre altres qüestions.

El Grup Parlamentari Socialista i el Grup MÉS han demanat la celebració de plenaris extraordinaris durant els mesos d'estiu per poder fer control al govern i plantejar qüestions i problemes que afecten a la ciutadania. "El Parlament ha d'estar obert a la ciutadania i no només quan interessa al Govern del PP", ha explicat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol. La socialista ha explicat que a Balears hi ha "qüestions d'absoluta actualitat que requereixen de gestió política urgent", com són la situació en el món educatiu, la privatització d'AENA o l'amenaça de les prospeccions.

En educació, Armengol ha recordat que ens trobam immersos en un "conflicte gravíssim, que lluny de solucionar-ho, va a pitjor", amb els claustres de professors votant de forma clara i contundent en contra dels projectes TIL per motius pedagògics. "Els socialistes demanam diàleg real ja" entre el govern li la comunitat educativa per evitar que el curs que ve estigui marcat pel conflicte igual que l'actual i, sobre tot, que les creuades ideològiques del PP no destrossin a tota una generació d'estudiants.

Per altra banda, els socialistes volen dur al Parlament els plans del Govern central de privatitzar AENA, que és la porta d'entrada a les Illes Balears i un valor estratègic importantíssim per al turisme i la connectivitat. Armengol ha defensat "la titularitat pública" dels aeroports de Balears, així com avançar cap a la cogestió, amb participació dels governs autonòmics i locals, i entitats.

El PSIB-PSOE recorda que els aeroports de Mallorca i Eivissa varen obtenir l'any passat importants beneficis (i el de Menorca també hagués estat rendible sense l'amortització a 10 anys de les obres). "La rentabilitat no pot estar en mans privades, sinó en mans de la ciutadania de les Illes Balears", ha opinat Armengol. Ha opinat que el president Bauzá hauria de convocar una reunió de totes les forces polítiques i institucions, amb les forces econòmiques i socials de Balears per plantejar una resposta a aquest anunci de privatització.

Armengol ha plantejat també un darrer tema urgent, que és l'amenaça de les prospeccions petrolieres, ja que s'espera que per octubre estigui llest l'informe d'impacte medioambiental del Govern central. S'ha demanat Armengol què ha passat amb la reunió que havia anunciat el president Bauzá amb la vicepresidenta del Govern d'Espanya. "Li varem oferir fer un front comú i el president Bauzá s'ha negat reiteradament. Va dir que ho arreglaria ell tot solet", ha recordat la socialista.

Armengol ha lamentat que Bauzá "no està fent el que havia de fer per aturar les prospeccions", i per això els socialistes volen plantejar aquesta qüestió en un ple extraordinari.

El PSIB-PSOE s'ha compromès també, durant la roda de premsa, a fer els canvis necessaris perquè el Parlament s'obri més a la ciutadania i als problemes que el preocupen. Armengol ha defensat la necessitat de fer més plens amb control al govern i de reduir les preguntes d'autobombo. Per això, s'haurà de reformar el Reglament de la cambra i també –per allargar el període ordinari- un article de l'Estatut d'Autonomia.

Tot i que el reglament del Parlament i l'Estatut d'Autonomia marquen els períodes ordinaris molt reduïts, Armengol ha recordat que hi ha mecanismes per poder fer plens extraordinaris i complementaris. "És qüestió de voluntat política", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube