Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera un nou fracàs del Govern de Bauzá haver transigit amb una rebaixa fiscal i del criteri de deute per Balears que aboca les Illes a noves retallades socials

Thomàs - comissió Salut webEl Grup Parlamentari Socialista considera "decebedor per a Balears" el resultat del Consell de Política Fiscal i Financera celebrat a Madrid, on lluny de poder albirar millores justes per al finançament de les Illes, el Govern de Bauzá només n'ha extret la garantia de la disminució dels ingressos per a l'any que ve, i ha palesat la seva incapacitat per a negociar un nou sistema de finançament autonòmic.

Vicenç Thomàs ha considerat aquest resultat "un gran fracàs polític del Sr. Bauza, per que no ha obtingut els doblers que li corresponen a Balears i per que ja sabem que no tindrem un nou sistema de finançament autonòmic".  El Ministre Cristóbal Montoro va anunciar la rebaixa del límit d'endeutament de Balears per a 2015, que passarà a ser de l'1% respecte del total de la despesa. Aquest fet, combinat amb el còmput de la reforma fiscal anunciada pel Govern de Madrid fa una setmana, suposarà en la pràctica una gran retallada d'ingressos, amb la qual cosa s'acompleixen els pitjors auguris per als ciutadans de Balears que, no només no milloren la seva capacitat de generar recursos via aportació de l'Estat, sinó que a més s'han de conformar amb la disminució dels ingressos.

"El Sr. Montoro ha desautoritzat Bauzá", ha dit el portaveu adjunt socialista, "i el Sr. Bauzá ha acotat el cap davant el PP de Madrid" en contra dels interessos dels ciutadans als quals representa. Thomàs considera "incomprensible" que el Govern de Bauzá "accepti un límit de dèficit de l'1% i la reforma fiscal, per que això suposarà una gran disminució d'ingressos per a Balears, i per tant, un nou horitzó de retallades en prestacions socials". A aquest respecte, la bossa de finançament que Montoro ha posat a disposició de les CCAA, "només suposarà una petita quantitat avançada per a Balears, que posteriorment haurà de retornar".

El portaveu socialista ha volgut recordar que aquesta "acotada de cap" del president Bauzá se suma a una gestió "mediocre" amb el Govern de Madrid: "en tres anys el govern de Bauzá no ha aconseguit ni un sol euro en inversions estatutàries, tampoc ha negociat un Règim Especial de Balears, i a més s¡'han aconseguit els pitjors pressupostos generals de l'Estat per a l'arxipèlag; i ara per postres, ens quedem sense nou sistema de finançament autonòmic".

Per tot això el GPS ha formalitzar la petició de compareixença del titular de la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern, José Vicente Marí Bosó  davant la Diputació Permanent del Parlament, per a tal d'informar sobre "el nou model de finançament de les comunitats autònomes"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube