Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera lamentable que el PP no permeti la compareixença del conseller d'Hisenda per a explicar la posició de Balears al Consell de Política Fiscal i Financera

Vicenç canutatzo Junta P 300614 webEl PSIB-PSOE considera lamentable que el PP no permeti la compareixença del conseller d'Hisenda per a explicar la posició de Balears al Consell de Política Fiscal i Financera.

El portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs creu que la negativa del PP a permetre la compareixença parlamentària del conseller José Vicente Marí, palesa el seu fracàs davant l'aplaçament per a la posada en marxa d'un nou sistema de finançament autonòmic que va dictar el ministre Cristóbal Montoro dijous passat.

"És lamentable que el PP s'oposi a la compareixença del conseller Marí Bosó, per que nosaltres només volem fer el nostre paper de control al Govern, i permetre que el Govern pugui anar a Madrid amb més suport de la oposició en el tema del finançament". D'aquesta manera ha valorat Vicenç Thomàs la negativa del Grup Popular al Parlament per a donar llum verda a la compareixença de Marí Bosó. Una compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament que havia demanat el GPS el passat divendres davant del resultat "decebedor" del Consell de Política Fiscal i Financera celebrat a Madrid dijous i del "fracàs" de la defensa dels interessos de Balears que realitzà Marí Bosó.

En aquesta reunió el ministre Montoro va desestimar retocar el sistema actual de finançament de les comunitats autònomes, en contra del criteri predominant a Balears, i que també defensa el Govern de Bauzá. Thomàs diu que "el PP de Madrid ens diu que no hi haurà més ingressos econòmics per a Balears en 2015", mentre que el PP de Balears no fa res per a defensar els interessos dels ciutadans de l'arxipèlag.

 

Aquesta actitud conformista del Govern de Bauzá i del conseller Marí Bosó amb les decisions del ministre Montoro suposarà en la pràctica "l'acceptació del criteri màxim de dèficit de l'1% proposat per Madrid, i això es traduirà en la reducció d'ingressos pel finançament de Balears i sobretot per a dotar polítiques socials, educació, sanitat i dependència".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube