Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la compareixença del president Bauzá per aclarir el finançament de Balears pel 2015

Francina Armengol rdp 070714 web

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol creu necessari que Bauzá expliqui a tots els ciutadans amb quins recursos  econòmics comptarà Balears per l'any vinent, atès el darrer Consell de Política Fiscal i Financera, i la negativa del Govern Central a modificar el sistema de finançament de les Comunitats Autònomes.

En el referent a la pràctica d'activitats sexuals denigrants a canvi de beguda gratis en bars de Magaluf, Armengol ha demanat una reunió de tots els sectors per a repensar el model turístic de Balears.

El GPS lamenta no poder plantejar preguntes de control al Govern ni dur iniciatives legislatives en les sessions de la Diputació Permanent i del Ple extraordinari del Parlament de demà, per la negativa del PP. 

La negativa del Partit Popular a permetre que l'oposició pugui plantejar preguntes del control al Govern i presentar iniciatives legislatives durant els plens extraordinaris del Parlament programats durant l'estiu "furta la possibilitat dels ciutadans per sentir el posicionament del Govern sobre qüestions d'actualitat" segons ha denunciat Francina Armengol.

Precisament el finançament de Balears és un d'aquests temes que queden fora de la dinàmica parlamentària, en les sessions de la Diputació Permanent i del Ple del Parlament de demà. Uns plens exclusivament dedicats a l'aprovació de projectes de llei del Govern. Armengol s'ha queixat que el PP desestimés la setmana passada la compareixença del conseller d'Hisenda per a respondre sobre el resultat del Consell de Política Fiscal i Financera celebrat a Madrid. Una reunió on es va tancar la porta a la reforma del sistema de finançament de Balears, que el mateix Govern de Bauzá ha fixat com a imprescindible per a millorar els ingressos públics que arriben a l'Arxipèlag.

"Nosaltres vam aconseguir un bon acord amb el Govern d'Espanya", ha dit Armengol, en relació al sistema de finançament de les CCAA actualment en vigor, aprovat durant el Govern socialista de Zapatero, i que ha reportat 503 milions d'euros després de la liquidació de les xifres de 2011, segons s'ha sabut recentment. "Aquesta és l'herència del PSIB, 503 milions d'euros; què hauria fet el conseller Marí Bosó sense aquest finançament" per a quadrar els Pressupostos de Balears?

Lluny d'accedir a la voluntat del Govern de Balears, el ministre Cristóbal Montoro no només va tancar la porta a la millora del finançament de Balears, sinó que a més va rebaixar el límit de dèficit permès per a les Illes en 2014, fins a l'1%, un fet que se suma als efectes que tindrà la retallada d'impostos anunciada en els ingressos de la CCAA. Una situació financera plena d'incerteses que amenaça clarament el futur immediat de Balears, si es té en compte que "no s'ha aprovat un nou REB, les inversions estatutàries que han arribat a les Illes equivalen a zero euros, i que les aportacions via Pressupostos Generals de l'Estat són de les més baixes" de totes les CCAA, segons la portaveu socialista al Parlament.

Per tot això el GPS ha presentat una sol·licitud per a la convocatòria d'un Ple Extraordinari del Parlament a on comparegui el president Bauzá. Per Armengol aquesta seria l'actitud normal del PP, tenint en compte que "ell voler treure pit i parlar del compliment del dèficit quan va comparèixer voluntàriament el passat mes de març; ara el reptem a parlar sobre els Pressupostos de 2015, que no s'amaguin més".

El PSIB-PSOE demana una reunió urgent de tots els sectors implicats sobre el model turístic de Balears, a ran de les imatges de denigració sexual a Magaluf difosos per intenet.

Una altra de les qüestions d'actualitat sobre les que el Parlament no en sentirà xerrar en la seva sessió de demà és sobre les reaccions als vídeos difosos per la xarxa on es palesa el foment de concursos de fel·lacions a bars de Magaluf a canvi de barra lliure de beguda. Armengol ha afirmat que aquest fet "és puntual, però posa damunt de la taula el problema real, que no és altra que el del model turístic, o millor dit, de la manca d'aquest model". Armengol creu que "allò que ha passat a Magaluf no beneficia en res la imatge turística de Balears" i per això ha instat al Govern a convocar d'urgència empresaris turístics, entitats socials i grups polítics "per decidir com s'afronta la situació, i apostar per un altre model turístic".

Vot negatiu al projecte de Llei de Ports.

En el tocant a una de les Lleis que es duu a Ple extraordinari de demà, la Llei de Ports, el GPS ha anunciat el seu vot contrari, segons el diputat Damià Borràs "per què empitjora una mala llei en vigor, per que aposta per la centralització de la presa de decisions en el procés de reforma o de construcció de nous ports, llevant autoritat a ajuntaments i consells, fomenta la privatització i estableix un sistema arbitrari per a la retirada de les embarcacions abandonades."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube