Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE retreu al PP "la manca de voluntat de debatre sobre temes d'actualitat", davant la decisió d'impedir la celebració de plens extraordinaris del Parlament durant l'estiu

Dip Permament 070714 webLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol ha recriminat al PP la seva manca de voluntat de dur al Parlament temes d'actualitat com l'aplicació del TIL, el finançament o la privatització d'AENA, entre d'altres.El vot contrari del PP a la Diputació Permanent aboca els plens extraordinaris convocats a debatre exclusivament sobre les lleis que presenta el Govern, i impedeix als grups de l'oposició fer preguntes de control i dur iniciatives legislatives.

 La sessió de la Diputació Permanent del Parlament, la primera d'aquest estiu, ha servit per a confirmar el bloqueig del grup del PP a la convocatòria de plens extraordinaris que incloguin iniciatives i preguntes de control al Govern formulades pels grups de l'oposició. La Diputació Permanent, el màxim òrgan legislatiu de la Cambra fora dels períodes ordinaris de sessions, ha rebutjat, amb els vots del PP, la proposta del Grup Parlamentari Socialista i del Grup MES, que havien defensat la necessitat de poder tractar temes d'actualitat en els plens extraordinaris de la Institució previstos per aquest mes de juliol.

"Hi ha tants de temes d'actualitat que no entenem per què el PP no vol accedir a fer els plens que demanem l'oposició", ha dit la portaveu socialista, que ha fet palès que "a Bauzá no li agrada parlar d'allò que no li interessa".

La bateria de temes que ha presentat el GPS, i que en opinió d'Armengol "justificava la convocatòria d'un ple extraordinari" del Parlament s'obrien amb la qüestió educativa: "Bauzá no ha respost per què en tres anys no ha tingut temps per a reunir-se ni una sola vegada amb la comunitat educativa" s'ha queixat. En resposta a la portaveu popular, Armengol li ha etzibat "vostè està molt contenta per l'acord entre la Conselleria i alguns sindicats d'educació pels interins, però i per què no s'asseuen per a parlar del TIL?".

L'anunci de la privatització parcial d'AENA, anunciada el mes passat pel Govern espanyol, també motiva, en opinió de la portaveu socialista, una resposta del Govern en seu parlamentària. "És un greu error", l'ha titllada Armengol, "per que ens preocupa molt que el sector privat vulgui fer negoci amb els aeroports de Balears, que són la nostra porta d'entrada a la CCAA".

A la bateria d'iniciatives presentades dins del paquet que justifica la convocatòria d'un ple extraordinari del Parlament hi ha una interpel·lació al Conseller de Salut sobre el projecte de reforma de la llei de l'Avortament que planeja el Ministre Gallardón, I una Proposició no de llei per a retornar el senderi al món educatiu amb la retirada del TIL, per "evitar un nou caos a les aules pel curs 2014-2015 com el que s'ha viscut enguany".

Armengol s'ha dirigit a la Mesa del Parlament, a la qual ha instat a "no admetre el tancament del Parlament durant l'estiu" mentre que al grup que dóna suport al Govern els ha demanat "que no facin ús i abús de la majoria absoluta convertida en majoria absolutista", al temps que els ha emplaçat a continuar fent feina "pels ciutadans" des del Parlament durant l'estiu; "és que no volen venir a treballar al Parlament durant l'estiu?" ha preguntat retòricament la portaveu socialista, en una figura que ha continuat poc més tard; "és que els grups de l'oposició no tenim legitimitat suficient per a demanar al Govern parlar de tots aquests temes al Ple del Parlament?"

La portaveu socialista ha acabat la seva intervenció acusant els populars no voler debatre: "no diguin que aquestes temes –en referència als que ha plantejat el GPS- no són de suficient actualitat, diguin millor que no volen debatre". No obstant això el Grup Socialista ha anunciat la presentació de noves iniciatives que almenys forcin a reunir, de nou, a la Diputació Permanent durant l'estiu. "Hauran de venir a la Diputació Permanent, malgrat que no vulguin debatre en el ple del Parlament" ha reblat Francina Armengol.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube