Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que la Consellera d’Educació expliqui al Parlament en quines circumstàncies s’iniciarà el curs 2014-2015

Rita i Maicas 090714 web

Els diputats Cristina Rita i Lluís Maicas han anunciat la presentació de diverses preguntes amb sol•licitud de resposta per escrit, davant la impossibilitat de què Juana Maria Camps comparegui en un plenari extraordinari del Parlament.

El Grup Parlamentari Socialista exigeix una resposta clara de la titular d'Educació davant el previsible "inici caòtic" del proper curs lectiu.

El Grup Parlamentari Socialista creu que el curs 2014-2015 serà un "curs calent" si no se solucionen tots els problemes que la comunitat educativa ve denunciant. Les aprovacions forçades de càrrecs directius als centres educatius "que freguen la il•legalitat" segons la diputada Cristina Rita, ha estat el darrer despropòsit en una cursa cap a un nou "curs caòtic" després d'allò que ha passat al sector educatiu de Balears durant el curs que s'acaba de tancar, amb l'aplicació autoritària del decret del trilingüisme.

"És un fet insòlit, una actuació descarada de la Conselleria, que premia a gent propera" en detriment d'altres professionals, ha dit Rita en relació a la col•locació a dit de directors a diversos centres educatius de Balears. Rita també s'ha referit a aquest dirigisme de la Conselleria Camps en el procés d'elecció de nous inspectors educatius, una iniciativa que ha estat recentment anul•lada per una sentència de TSJIB en el cas dels nomenament d'inspectors accidentals.

Rita també s'ha referit a les aprovacions forçades dels projectes lingüístics que s'estan donant als centres: "fan arribar fins a l'extenuació als claustres dels centres, per que els fan votar una i una altra vegada els projectes de TIL fins que no arriben a un resultat favorable; el fet és que molts pares no saben quin projecte lingüístic tindrà el centre en el qual han matriculat els seus fillets i filletes per a l'any que ve", ha dit Rita, que creu que en realitat la intenció última del Govern és provocar una migració d'inscripcions cap els centres privats o concertats.

Aquesta situació ha forçat el GPS a seguir presentant iniciatives en el si del Parlament, per a demanar explicacions a la responsable de la Conselleria d'Educació. "Volem que la Consellera Camps ens expliqui com s'iniciarà el curs" ha dit el diputat Lluís Maicas. I per això el GPS presentarà un seguit de preguntes parlamentàries, davant la negativa del PP per a convocar plens extraordinaris del Parlament durant l'estiu que permetin l'activitat legislativa i del control del Govern per part de l'oposició. Maicas ha lamentat "la baixa qualitat democràtica del Govern del PP, que genera el caos a educació, i manté una actitud d'intriga per pretendre rompre la unitat docent", en referència a la utilització per aquest fi de l'acord per a la contractació de personal docent interí.

Maicas també ha anunciat la presentació d'una nova proposició no de llei per a demanar major autonomia en la autoorganització dels centres, una autonomia que ha anat minvant durant els tres anys de Govern Bauzá, i en concret des de l'entrada en vigor de la LOMQE, la Llei Estatal de Qualitat a l'Ensenyament, que limita les funcions i augmenta la pressió i el control dels consells escolars.

Aquesta iniciativa se suma a una altra PNL que el GPS manté presentada per a demanar la retirada del TIL, per instar els titulars d'Educació a tornar a plantejar la iniciativa des del principi de manera negociada amb el sector.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube