Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la convocatòria d’un ple extraordinari del Parlament per a temes de finançament de la Comunitat Autònoma, i que hi comparegui el president Bauzá

Francina i Marc rdp 140714 webLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol i el diputat Marc Pons han presentat les iniciatives socialistes per a un ple extraordinari que hauria d'estar dedicat en exclusiva a tractar temes econòmics i de finançament de la CCAA. Armengol: "els recursos públics de Balears s'assenten en tres potes, el sistema de finançament autonòmic, el REB i les inversions estatutàries, i els Pressupostos Generals de l'Estat".

"En totes elles Bauzá ha suspès per haver demostrat manca de capacitat de negociació"

La Mesa del Parlament d'aquest dimarts tornarà a tenir a l'ordre del dia una nova petició del Grup Parlamentari Socialista per a la convocatòria d'un nou ple extraordinari del Parlament amb competències plenes per als grups de l'oposició,és a dir, capacitat d'iniciativa legislativa i de control al Govern. En aquesta ocasió les iniciatives que el GPS presenta per aquesta petició de ple són de caire íntegrament econòmic, lligat al finançament de Balears i inclouen també la compareixença del president Bauzá.

"Necessitem que el Govern expliqui els seus plans respecte el finançament de Balears, i volem que ho faci ara, i que no s'esperi al període ordinari de sessions" ha dit Francina Armengol. "Ara és el moment en què el Govern ha d'estar preparant el Pressupost de la CCAA de 2015 i per això el Govern ha de donar respostes ara" ha reclamat Armengol, qui ha lamentat que "el resultat de les gestions de Bauzá per a millorar el finançament de Balears durant aquests tres anys han estat un zero, i això ens fa estar alerta de cara al futur".

La portaveu socialista ha destacat que el Govern de Bauzá ha demostrat "manca de capacitat de negociació" per a poder millorar "les tres potes del finançament de Balears", com són el sistema comú de les Comunitats Autònomes, el Règim Especial de Balears i les inversions estatutàries, i les inversions consignades anualment a Balears via Pressupostos Generals de l'Estat.

En la recent reunió del Consell de Política Econòmica i Fiscal el ministre Cristóbal Montoro es va negar a retocar el sistema de finançament de les CCAA, un fet llargament demanat pel Govern de Bauzá. En quant el REB "Bauzá no ha estat capaç de tenir un projecte redactat" per a poder plantejar a Madrid, i al mateix temps, tampoc "ha sabut negociar allò que estava pactat via Estatut: 2.800 milions d'euros d'inversions en set anys per Balears". Armengol ha constatat que en tres anys de Govern, "Bauzá no ha aconseguit negociar ni un sol euro d'inversions estatutàries". Finalment Armengol també s'ha mostrat decebuda per l'actuació del Govern en quant a les demandes de dotació d'inversions anuals per a Balears via Pressupostos Generals de l'Estat: "amb Bauzá de president les Illes Balears som la darrera comunitat de l'Estat en inversions per càpita, i pels pressupostos d'enguany varen anunciar una partida de 84 milions d'euros per a inversió en depuradores, que no sabem on han anat a parar"

"L'únic compliment de Bauzá en matèria econòmica ha estat el del criteri del dèficit" ha dit la portaveu socialista, però aquest fet "ha llevat 44 milions d'euros de finançament per Balears que es podien haver dedicat a moltes necessitats dels ciutadans".

En definitiva Armengol veu "justificada" la demanda d'un ple extraordinari per parlar de finançament davant els interrogants de la política econòmica de Bauzá. "Nosaltres vam deixar un deute de 4.500 milions d'euros el 2011, després de fer escoles, hospitals i mantenir la despesa social, però Bauzá ja és el president que més ha endeutat Balears, amb retallades i sense inversió pública; però per fer què?" s'ha preguntat Armengol.

A la bateria d'iniciatives que doten de contingut la demanda de ple Extraordinari del GPS hi figuren set preguntes, una interpel•lació, la petició de compareixença del president del Govern i dues proposicions no de llei defensades pels diputats socialistes Joan Boned i Marc Pons.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube