Imprimeix
PDF

Els nous nomenaments de càrrecs directius a IB3 són poc transparents i sospitosos d’haver adaptat els concursos a perfils prèviament determinats.

socialistes OkEl Grup Parlamentari Socialista demanarà a la pròxima Comissió de Control de RTVIB tota la documentació del procés de contractació de José María Castro com a nou director d'informatius d'IB3 i d'Eduardo de la Fuente com a director d'IB3 Ràdio.

El Grup Parlamentari Socialista lamenta que un cop més IB3 no hagi aprofitat un procediment de contractació de nous càrrecs directius per a conferir al procés una pàtina de transparència i professionalitat.

Dissortadament en el trasllat de José María Castro des de la direcció d'IB3 Ràdio cap a la direcció d'informatius d'IB3 i la cobertura de la vacant que ha deixat per part d'Eduardo de la Fuente, els socialistes hi tornen a trobar els dèficits habituals de la direcció de l'Ens Públic en transparència, democràcia i d'igualtat de meritació entre els aspirants a les places convocades. Uns dèficits que per desgràcia són els mateixos que en els procediments duts a terme a l'inici de la legislatura per a cobrir els càrrecs de direcció.

Ja en aquell moment els socialistes van denunciar que IB3 havia incomplert la Llei del sector públic en excloure del procediment de concurs l'elecció de les places de director d'IB3 TV i d'IB3 Ràdio. A més, en aquell moment, qui havia de ser triat com a cap d'informatius, va anunciar amb un mes d'antelació la seva acceptació del càrrec, quan encara no s'havia fet el procediment de selecció, i en el cas de la gerència d'IB3, el mateix procediment va afavorir la contractació d'una persona vinculada amb negocis professionals del president Bauzá.

Tot això, que ja va ser denunciat públicament pel GPS, constitueix una lamentable adaptació del funcionament d'un Ens Públic, a les voluntats del PP, a través del dirigisme en la selecció del personal que hi ha de fer feina. No cal dir gaire cosa més quan en aquesta legislatura el mateix director general ha estat l'actual vicepresident del Govern, mentre que l'actual ha exercit càrrecs públics en representació del Partit Popular al Senat.

Amb tota aquesta ominosa trajectòria, que posa en entredit el prestigi d'IB3, ara la direcció de l'Ens no ha tingut cap mirament en seguir repetint els mateixos procediments que aixequen suspicàcies per a la contractació de De la Fuente, i la reubicació de Castro.

Malgrat que el GPS ha demanat informació i transparència sobre els procediments de selecció i contractació, la realitat ha estat la contrària, i ara ens trobem amb una persona com a cap d'informatius que ja va ser l'escollit pel mateix càrrec en època del president Matas. Un perfil, el de Castro, tacat per la seva vinculació a casos de presumpte corrupció política.

I sobre la contractació de De la Fuente com a director de la ràdio autonòmica, tampoc es coneixen quins elements del seu currículum o de la seva formació han estat ponderats per damunt d'altres aspirants al càrrec, un enigma que corre paral•lel a la nostra oposició a què el seu nomenament s'hagi fer 'a dit',escapant de nou a la Llei del sector públic. Creiem que els nomenaments i contractacions d'IB3 s'han fet, una vegada més, adaptant-se als requisits dels perfils predeterminats per a exercir els càrrecs i no a l'inrevés.

És per tot això que, en referència al paper garant de les llibertats públiques, la pluralitat i la democràcia que han de tenir els mitjans públics de les Illes Balears, expressem la nostra frontal oposició als procediments que un cop més ha seguit IB3 per a dotar-se de personal directiu, sense un mínim de transparència ni de garantia democràtica, ni molt menys respecte pels mateixos partits de l'oposició que han hagut d'assabentar-se del procés a través dels mitjans de comunicació. Per tot això el GPS anuncia la demanda de tota la informació referent a les contractacions de José María Castro i d'Eduardo de la Fuente en la pròxima sessió de control de la RTVIB.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube