Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la dimissió de tota la cúpula de la Conselleria d’Educació, després de la sentència del TSJIB que declara “il•legals” els serveis mínims de la vaga de docents de setembre de 2013

CRita webLa diputada socialista Cristina Rita titlla "d'incompetents" els rectors d'Educació que han anat sumant "despropòsits" al marge de la legalitat, com la imposició del TIL, l'obertura d'expedients als docents, les imposicions a dit de nous directors als centres o de personal inspector.

La sentència judicial coneguda avui declara "no degudament justificats" els serveis mínims dictats per la Conselleria durant les tres setmanes de setembre i octubre de 2013 que va durar la vaga dels docents.

La sentència del TSJIB arriba un cop ha acabat el curs, nou mesos després de la convocatòria de vaga. No obstant això confirma allò que van defensar tota la comunitat educativa i els partits de l'oposició en el sentit de què els serveis mínims del 30% del personal a primària i del 25% a secundària "no estaven degudament justificats" i que per això atempten contra l'article 28.2 de la Constitució Espanyola.

"Aquesta sentència ens dóna la raó" ha declarat la diputada socialista Cristina Rita, qui ha assenyalat que al pronunciament judicial conegut avui se sumen tota una casta de "despropòsits" de la Conselleria de Juana María Camps com "el procés de selecció dels inspectors accidentals també anul•lat pels tribunals". Rita ha alertat que el mal que ha fet la cúpula d'Educació i la política inspirada segons els principis marcats pel president Bauzá, tindrà efectes diferits en el temps "que arribaran passades les eleccions de maig, i que hipotecaran la feina del nou equip d'Educació". Una hipoteca que també s'arrossegarà en temes com el del recent pacte d'estabilitat laboral amb els interins "signat per 4 anys quan només en queda un de legislatura, que sens dubte condicionarà futures oposicions", segons ha apuntat Rita.

La llista de greuges causats per la consellera Camps i el seu equip és encara més llarg. La diputada socialista recorda els concerts signats per a finançar centres que segreguen els alumnes en funció del seu sexe, o el dèficit financer que deixarà l'aplicació de la nova 'Llei Wert', de qualitat de l'educació especialment en allò tocant a la Formació Professional Bàsica.

Tot un llistat de greuges culminat per la sentència del TSJIB d'avui, i que en opinió de Cristina Rita, "demostren la incompetència" de la consellera Camps i de tot el seu equip. Fet pel qual el PSIB-PSOE reitera la seva petició de dimissió de tota la cúpula d'Educació, tot i recordant que els serveis jurídics del Govern que han fracassat en avalar les decisions de la Conselleria també haurien de tenir en compte quin és l'interès públic que defensen, quan hi ha decisions judicials tant contundents com la dictada avui en contra dels serveis mínims injustificats a la vaga de docents.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube