Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “El PSIB-PSOE vol fer política de mà estesa pel finançament de Balears, però el PP ens la mossega”

210714 Thomàs-Oliver Rdp webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs ha instat el PP a què accepti convocar un ple extraordinari del Parlament per a tractar temes de finançament, en vistes a la celebració, dimecres, de la sessió de la Diputació Permanent.

El GPS, a través de la diputada Isabel M. Oliver, també ha presentat una bateria de preguntes i una sol•licitud de compareixença per que el conseller de Turisme, Jaime Martínez expliqui a la cambra quina ha estat l'actitud del seu departament a ran de la publicació mundial del vídeo de turisme sexual gravat a Magaluf.

El GPS intentarà que la majoria del PP accepti la convocatòria d'un ple extraordinari del Parlament per a tractar de temes de finançament de Balears, i ho farà a la sessió de la Diputació Permanent que està prevista per aquest pròxim dimecres. Amb aquest motiu, el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs ha recordat la bateria de propostes que s'han preparat per aquest ple, i que inclouen set preguntes de control, una interpel•lació al conseller d'Hisenda, dues proposicions no de llei i la compareixença del president Bauzá, per a propiciar que "al Parlament es pugui debatre sobre finançament en un moment importantíssim en què s'estan decidint quins seran els ingressos amb què comptarà Balears per a fer el pressupost de 2015" ha dit Thomàs.

En aquest aspecte, Thomàs s'ha mostrat "preocupat", ja que la trajectòria de tres anys del Govern Bauzá no fa pensar en què les xifres que es puguin assolir per a Balears puguin satisfer les demandes socials existents. "Bauzá ha fracassat en millorar les tres potes que sustenten el finançament de Balears", ha dit el portaveu socialista.

Thomàs ha recordat que en el passat Consell de Política Fiscal i Financera "el ministre Montoro va dir no a la reforma del sistema de finançament de les CCAA". Paral•lelament, la reforma fiscal i la baixada del límit de dèficit de Balears fins a l'1% per enguany suposen una minva d'ingressos, sense que les partides per inversions hagin millorat: "no ha arribat ni un euro dels 400 milions anuals previstos per a inversions estatutàries, Bauzá no ha negociat el nou REB, i les inversions via Pressupostos Generals de l'Estat de 2014 han estat les pitjors de tota la història", ha dit Vicenç Thomàs.

El portaveu socialista encara ha precisat més per afegit, respecte les inversions previstes per l'Estat a Balears via pressupostos que "van incloure 80 milions d'euros per a depuradores via esmena, a última hora, i a dia d'avui no s'ha signat ni un sol d'aquests convenis per a depuradores"

A més el portaveu socialista també s'ha demanat "com s'ho farà el Govern per a quadrar uns pressupostos de la CAIB amb 62 milions d'euros menys d'ingressos", que resulten de la disminució de la bestreta a compte del Govern central de 48 milions d'euros, i de la minva de 14 milions d'euros en el càlcul de la liquidació final del pressupost de 2012.

"Tot aquest panorama ens fa estar preocupats, Bauzá ha mostrat una capacitat d'influència nul•la, i una capacitat de gestió molt petita; i per això des del GPS volem que se'n xerri al Parlament" ha indicat Thomàs, que no obstant s'ha mostrat "pessimista" respecte la voluntat de PP per a convocar un ple per a tractar temes de finançament: "el PSIB ha fet una política de mà estesa amb el PP per aconseguir la millora del finançament de Balears, però el PP enlloc d'agafar la mà, ens la mossega i nega la celebració del debat al GPS i a tots els ciutadans".

Isabel M.Oliver "A Magaluf segueix el turisme de borratxera com sempre, i el Govern ha d'actuar"

La diputada Isabel M. Oliver ha instat el Govern a "actuar" per a redreçar la situació del model turístic que més es reclama a Magaluf, el de disbauxa i borratxera: "no hi ha abans i després de la difusió del vídeo de Magaluf" ha dit Oliver, en relació a fets recents que han suposat dues morts, 11 accidents greus, 1 incendi, atracaments i la irrupció de l'anomenada 'droga caníbal'. "El negoci turístic basat en l'alcohol segueix a Magaluf i el Govern va a remolc" ha dit Oliver, que ha afirmat que a alguns empresaris ja els va bé la imatge de descontrol a Magaluf, i fins i tot ho justifiquen com a fórmula vàlida per a guanyar-se la vida.

Amb tot, Oliver creu que la campanya d'imatge que el Govern projecta fer al Regne Unit "no tindrà cap utilitat, quan les reserves ja estan venudes". Oliver creu que el model turístic que s'ha permès a indrets com a Magaluf durant els darrers anys ha "fomentat la degradació del turisme per omplir hotels". Per això, la diputada socialista ha qualificat de "sarcasme pretendre ara aplicar el Pla Integral de Turisme" que ha permès la proliferació d'aquest tipus de turisme, i ha criticat la "improvisació del Govern en convocar corrents el Consell Assessor de Turisme, que no havia reunit mai, per que no sabia com afrontar la situació". Oliver ha lamentat que en el marc d'aquest Consell Assessor, el conseller Jaime Martínez hagi rebutjat la presència dels representants dels socialistes en el grup de treball que s'hi ha format.

Tots els fets anteriors son causes "més que suficients" per que el conseller de Turisme contesti a totes les qüestions plantejades pel GPS en seu parlamentària, i per que Martínez comparegui. "No és de rebut que el PP s'amagui pel fet que no hi hagi període de sessions ordinari en marxa al Parlament" ha apuntat Oliver.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube