Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta l'advocacia de la CAIB a investigar "el desgavell econòmic i de gestió" de l'IBSalut revelat per l'informe de la Sindicatura de Comptes

Thomàs 040614 018 webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs creu que en aquest cas hi ha "molt més indicis per a la investigació" que en d'altres expedients oberts per l'Advocacia de la Comunitat per a casos de la passada legislatura, i ha instat a Govern a "mantenir ara la mateixa sensibilitat" investigadora. L'informe de la Sindicatura de Comptes, pertanyent als comptes de 2012 posa a la vista que el desgavell econòmic i de gestió a l'IBSalut ha provocat augment de les llistes d'espera, disminució de les intervencions quirúrgiques, i un descontrol en el pagament a proveïdors.

El demolidor informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de l'Institut Balear de Salut durant l'any 2012 hauria de ser objecte d'investigació detinguda per part de l'advocacia de la CAIB. Així ho ha defensat el portaveu socialista Vicenç Thomàs, tenint en compte "la sensibilitat que l'Advocacia ha demostrat en la seva activitat sobre temes de l'anterior legislatura que eren molt menys greus". "Ara", ha continuat Thomàs "estem davant d'un informe de la Sindicatura de Comptes que ratifica la incapacitat de gestió, la ineptitud i la ineficiència dels responsables de l'IBSalut".

Thomàs ha extractat la gravetat de les conclusions de la Sindicatura de Comptes amb una frase del seu informe en què "el Síndic es veu incapaç d'auditar els comptes de l'Ibsalut per la mala qualitat i el desgavell de la informació proporcionada".

Les irregularitats expressades per l'informe sobre la gestió de l'IbSalut en 2012 són diverses, i van des de la manca de planificació de compres dels hospitals per la desaparició de l'òrgan que les centralitzava, el fraccionament de contractes a proveïdors i el seu pagament incontrolat, que ha arribat a suposar el desemborsament "d'1,9 milions d'euros per error", en factures indegudes o duplicades. Les irregularitats de l'IBSálut detectades pel Síndic de Comptes se sustenten en la manca d'un contracte-programa que impedeix "el seguiment de l'execució del pressupost".

"En definitiva ens trobem davant d'una vulneració sistemàtica  de la normativa, l'incompliment de les regulacions i del control intern", que per Thomàs ha tingut per conseqüència la minva d'eficiència en el servei que s'ha prestat als usuaris de la sanitat pública.

Així Thomàs ha denunciat "una minva del 30% d'operacions quirúrgiques entre el 2010 i el 2012, les llistes d'espera quirúrgiques van passar de 55 a 122 dies, i les de les consultes, dels 39 als 109".

Un panorama "d'ineptitud, incapacitat, ineficiència i desgavell en la gestió de l'IBSalut per part del Govern del PP" que s'ha completat, segons el portaveu socialista, amb una "cacera de bruixes contra 50 professionals i càrrecs que van ser acomiadats i l'obscurantisme en la gestió". Davant la possibilitat que els fets coneguts i ressenyats en l'informe de la Sindicatura de Comptes puguin ser constitutius de "malbaratament de cabals públics", els socialistes s'han marcat un termini  per a seguir recollint "indicis de la mala gestió del departament del conseller Sansaloni". Abans però Thomàs ja ha demanat "responsabilitats polítiques a Martí Sansaloni, fet pel qual hem enregistrat petició de compareixença del conseller en comissió parlamentària així com una bateria de preguntes".    

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube