Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta el mutisme absolut del Govern sobre el finançament de Balears i els pressupostos de la CAIB de 2015, davant la reunió de la CPFF d'aquesta setmana

Thomàs i Cosme 280714 webEl diputat socialista Cosme Bonet reitera la demanda imperiosa de què el conseller d'Hisenda José Vicente Marí Bosó comparegui en el Parlament per aclarir els interrogants de la política econòmica del Govern.

La reunió d'aquest dijous del Consell de Política Fiscal i Financera a Madrid marcarà inevitablement el curs del Pressupost de la CAIB de 2015. El coneixement de les balances fiscals entre les CCAA i l'Estat la setmana passada, tot i que amb dades de 2011, ha afegit un nou capítol dins de la història del deficient finançament de Balears, malgrat la millora experimentada en la darrera reforma del sistema, datada en 2009, durant els governs Antich i Zapatero, i que ha permès augmentar el ingressos anuals de Balears en uns 500 milions d'euros.

No obstant això, el diputat socialista Cosme Bonet ha declarat que les xifres de les balances fiscals han situat de nou Balears "com la segona CCAA pitjor finançada pel de Madrid, i creiem que aques fet ha anat empitjorant durant els tres anys de Govern Bauzá".

A aquest respecte Bonet ha recordat el fracàs de la negociació del nou REB, la nul·la capacitat del PP per a fer arribar a les Illes cap inversió de les pactades a la reforma de l'Estatut d'Autonomia, i que garantien  400 milions d'euros cada any, fins a un global de 2.800 milions d'euros. I per acabar de palesar el "fracàs" de Bauzá per a negociar millores en els ingressos a les arques de la CAIB, Bonet ha recordat que Balears s'ha col·locat a la "cua de les CCAA per inversió rebuda per càpita via Pressupostos Generals de l'Estat". "El 2013 ens van dir que arribarien 100 milions del conveni de carreteres, i el 2014 uns altres 80 per a depuradores; tot ha estat fum per a maquillar la mala gestió del Govern en la seva negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat", ha dit Bonet.

El PSIB-PSOE, per boca de Cosme Bonet, ha lamentat que davant de tots aquests fets, el PP s'hagi fet el sord davant de les repetides demandes d'explicació pública al Parlament de la situació del finançament. Primer desestimant un ple extraordinari monogràfic, i després amb les negatives repetides per permetre les compareixences de Bauzá i de Marí Bosó per a oferir llum al tema.

En el CPFF d'aquest dijous Bonet ha explicat que les CCAA hauran de debatre sobre el paquet de "255 retallades que van proposar les mateixes CCAA". Unes retallades que s'acarnissen especialment en la sanitat pública, generalitzant tot tipus de co pagaments per a l'ús dels serveis essencials de consultes i urgències, medicaments i receptes; en l'àmbit de la dependència i l'educació, on s'augmenten el nombre màxim d'alumnes per aula; o en l'organització dels funcionaris, per citar algunes de les més candents.

El diputat socialista ha instat el conseller d'Hisenda a què expliqui "quines d'aquestes mesures han estat demanades des de Balears, i en tot cas quines seran aplicades aquí". Per Bonet no és entenedor per la societat que d'una banda "el Govern estigui enviant missatges de recuperació econòmica i que difongui la rebaixa dels impostos", mentre que per la porta del darrera, via CPFF "segueix aplicant la tisorada als serveis públics essencials" collant especialment les classes mitjanes i treballadores. "El PP liquida conscientment l'Estat del Benestar" ha conclòs Bonet, qui ha tornat a demanar la compareixença parlamentària de Marí Bosó, en base a la transcendència del moment actual de cara a la redacció del Pressupost de la CAIB 2015.  

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube