Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE valora negativament les dades ofertes sobre atenció sanitària pública a Balears

Thomas webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs destaca l'empitjorament de les xifres respecte el final de la passada legislatura. El fracàs en la gestió econòmica de la sanitat balear, segons el recent informe de la Sindicatura de Comptes per 2012, la davallada de confiança i dels índex de satisfacció dels ciutadans en l'atenció, i l'augment de les xifres de demora quirúrgica i per a consultes, "demostra la minva de la qualitat de l'atenció sanitària propiciada pel Govern del PP", segons Thomàs.

La satisfacció expressada pels responsables de la Conselleria de Salut del Govern després de la presentació de les xifres d'atenció sanitària a Balears a juny de 2014 no té raó de ser, per que difícilment aguanta cap comparació amb les mateixes magnituds que oferia la sanitat pública de Balears a principis de legislatura.

"Són uns resultats dolents" ha conclòs el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs. Ara hi ha 1.150 persones més que esperen per operar-se a Balears, que en març de 2011, i "la seva demora mitjana ha passat dels 51 als 95 dies".

Pitjors encara són els valors en quant a les consultes externes, on la xifra de pacients que esperen per veure un especialista és superior en més de 16.000 respecte la de 2011, amb una demora que supera en dos mesos i mig de mitjana la que aleshores tenien i que arriba fins els 105 dies. Thomàs també ha fet esment a l'absència de valors fiables en quant als pacients que esperen per a fer-se proves complementàries a Balears –rediografies, TAC's, ressonàncies,...- i el temps de demora que han de suportar. "El PP va derogar el Decret de garanties de temps d'espera que havia desenvolupat el Govern del PSIB el març de 2012, i aquest és un altre factor de l'augment de les llistes d'espera i del temps de demora de la cita" ha conclòs Thomàs.

"Són unes xifres que no poden ser valorades de manera positiva", ha dit Thomàs, per a qui, a més, aquestes dades d'atenció se sumen a les conegudes recentment en quant a la gestió econòmica de la conselleria –amb l'informe de la Sindicatura de Comptes de 2012- i les del Baròmetre Sanitari que revelen una baixada en la percepció ciutadana de satisfacció en l'atenció sanitària rebuda de més de 23 punts en els dos darrers anys a Balears.

"La Sindicatura de Comptes ha  trobat un desgavell de tal magnitud a les comptes de l'IBSalut de 2012 que no ha pogut emetre una auditoria fiable, amb una desviació de la despesa superior al 30% i una constatació de la vulneració sistemàtica de la normativa en la gestió comptable i de contractació" ha dit el portaveu socialista. Un fet que al mateix temps coincideix en "la baixada de la qualitat de l'atenció sanitària pública per part dels ciutadans" que reflecteix el Baròmetre Sanitari".

Lluny del triomfalisme per la lleu millora d'uns indicadors puntuals, Vicenç Thomàs ha demanat "el sr. Sansaloni un esforç per la millora de l'atenció sanitària, per atendre adequadament els ciutadans, que no es mereixen aquest desgavell". Al mateix temps el GPS ja va anunciar dilluns el registre d'una bateria de preguntes sobre l'àmbit sanitari, i una petició de compareixença en comissió parlamentària per al titular de la cartera de Salut i Consum. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube