Imprimeix
PDF

Marc Pons: “El Govern no ha obtingut cap dels seus objectius econòmics en el CPFF; aquesta és la crònica d’una legislatura esgotada”

 

Marc Pons pEl diputat Marc Pons creu que l'anunci de l'augment de la dotació econòmica cap a Balears en 94 milions d'euros per 2015 no pot amagar que el Govern Bauzá no ha aconseguit ni un nou model de finançament, ni cap de les inversions estatutàries ni un nou Règim Especial de Balears. El portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs, creu que la presència del conseller d'Hisenda davant la Diputació Permanent del Parlament no satisfà les demandes d'informació sobre finançament a Balears, atesa la gran importància del moment polític actual, en què es confeccionen els Pressupostos de la CAIB amb segons els ingressos que l'Estat destina per a les Illes Balears.

El PSIB-PSOE creu que el paper de la delegació balear ahir en el sí del Consell de Politica Fiscal i Financera no ha cobert cap dels seus objectius, per que "no ha reclamat un nou sistema de finançament per Balears", i ara ja no estan a temps de fer-ho abans del final de la legislatura, segons ha dit el diputat socialista Marc Pons.

Pons ha insistit en què "acabem aquesta legislatura sense obtenir cap resultat, no tindrem nou model de finançament, no arribarà cap de les inversions estatutàries ni tampoc tindrem un nou REB". Per això el diputat socialista ha qualificat la gestió econòmica del Govern Bauzá com la "crònica d'una legislatura esgotada".

Com a mostra d'aquest fracàs de gestió, Pons s'ha referit a les xifres de deute de Balears: "l'endeutament màxim permés per a Balears durant el 2014 era del 26% sobre el Producte Interior Brut, i segons el Banc d'Espanya ja ens diu que ara la xifra d'endeutament ja supera el 27%," després de consumits dos trimestres de l'exercici.

"L'única bona notícia que ha pogut presentar el conseller Marí Bosó de la reunió d'ahir ha estat l'augment de 94 milions d'euros en la quantitat que les arques de la CAIB rebran de l'Estat en concepte de finançament autonòmic". No obstant això, Pons ha volgut matisar que aquest resultat es produeix "gràcies al sistema de finançament en vigor, pactat per Francesc Antich i José Lúis Rodríguez Zapatero".

En aquest context, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs creu "insuficient que Marí Bosó demani comparéixer a la Diputació Permanent del Parlament pera tractar exclusivament sobre el límit de despeses del pressupost de 2015 i sobre el compte general de 2013". "El Grup socialista", ha continuat Thomàs "ja ha demanat en diverses ocasions que el fòrum adequat per a parlar de finançament a Balears hauria de ser un pla extraordinari amb potestat plena per a l'oposició per a fer tasca de control al Govern i dur iniciativa legislativa".

A més, Marí Bosó ha participat a una nova reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i continua sense aclarir quines de les mesures de retall proposades per les CCAA -255 mesures que afecten matèries de sanitat, educació, funcionaris, dependència i competències de les CCAA)- han estat proposades des de Balears, i quines d'aquestes rebran el suport del Govern Bauzá per a la seva aplicació a les Illes. Un paquet de retallades que suposen una "contradicció total amb els anuncis de recuperació econòmica i rebaixa fiscal que fa el PP", ha dit Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube