Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que la millora de les dades de l'atur no arriba fins els col·lectius més vulnerables del mercat laboral i els condemna a la pobresa.

Barceló declas web juliolLa diputada socialista Joana Barceló destaca que tot i la millora del mercat laboral a Balears, es mantenen més de 46.000 treballadors aturats que no reben cap prestació.

El Grup Parlamentari Socialista "valora positivament" les dades de conjuntura laboral del mes de juliol, a pesar d'elements que indueixen a la preocupació i que el Govern de Bauzá prefereix ignorar, atesa la seva reacció triomfalista.

La diputada Joana Barceló creu positiu tant la baixada de l'atur com la creació d'ocupació, "fonamentalment al sector turístic".Per tant és la feina estacional d'estiu la que impulsa a la davallada de les xifres de l'atur. No obstant això, Barceló insta el Govern a respondre a una sèrie de demandes que presenta el mercat laboral de Balears: "46.562 persones demandants de feina no cobren cap prestació, i són el 55,6% dels aturats". A més Barceló també ha fet notar "la precarietat de la contractació, temporal i a temps parcial, que dificulta l'accés dels treballadors a les prestacions contributives". Des del 2011 el percentatge de demandants de feina que reben una prestació ha davallat des del 25% fins ek 20% actual.

"Vivim davant la passivitat del Govern" ha dit Joana Barceló per què "no es fan accions en favor dels col·lectius vulnerables, joves, majors de 45 anys i aturats de llarga durada". Una societat que acaba per "convertir en crònica la situació de pobresa que viuen aquestes persones" per què ni treballant durant uns mesos poden escapar a una situació de precarietat econòmica que els porta a viure per sota del llindar de la pobresa.

Finalment, "l'increment dels llocs de feina no es corresponen a la baixada de l'atur". Els socialistes han detectat que si bé hi ha 16.442 llocs de feina més que en l'any passat, en el mateix període l'atur només ha baixat en 7.231. Es conclou que es necessiten dos llocs de feina creats per a treure un treballador de les llistes de l'atur de Balears, i que la meitat dels llocs que es creen van a parar a persones de fora del mercat laboral balears. "Els nous llocs de feina no van en favor de la baixada de l'atur dels treballadors de les Illes", ha conclòs Barceló.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube