Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE rebutja el procés d'externalització del servei de correcció lingüística que ha plantejat IB3, i sospita que es tracta d'un procediment per afavorir entitats de l'entorn ideològic del Govern del PP.

050814 Cosme webEl diputat socialista Cosme Bonet creu que IB3 vulnera l'Estatut en obviar la Universitat de les Illes Balears com a màxima autoritat en matèria de llengua catalana a les Illes. Bonet creu que aquesta és una més de les accions del PP que pretenen "la perillosa demonització de l'ús de la llengua catalana a Balears".El PSIB-PSOE condemna enèrgicament l'aparició de pintades ultradretanes a les portes de Can Alcover, la seu de l'Obra Cultural Balear.

El PSIB-PSOE ha manifestat avui el rebuig a l'anunci de l'obertura d'un concurs públic per a la contractació d'un servei de correcció lingüística per l'idioma català a IB3. "Ens hi oposem frontalment, per que és antiestatutària" ha dit el diputat socialista Cosme Bonet. Segons l'Estatut és la UIB la màxima autoritat en matèria de llengua , i totes les decisions preses per la direcció d'IB3 durant aquesta legislatura han anat en la direcció contrària, "la de menysprear l'autoritat lingüística de la UIB; creiem que és un despropòsit" ha afirmat Bonet.

A aquest respecte Bonet ha recordat que a IB3 "s'ha anat degradant  l'ús del català, primer amb la seva eliminació dels espais de ficció aliena –que es van deixar de doblar i s'ofereixen en castellà a la banda principal d'àudio de la cadena-, després amb l'atac al català estàndard, i després amb l'invent d'una nova llengua amb modismes i expressions castellanes, totalment imposades" . El diputat socialista també s'ha referit al manual d'ús intern que s'ha distribuït darrerament entre els treballadors d'IB3 per a imposar expressions o paraules en les seves aparicions davant càmeres i micròfons que no són normatives, i que "conculquen el llibre d'estil de la cadena", en vigor des de 2006.

"Tot plegat suposa un pla per arraconar el català, i és un fet molt perillós que té conseqüències com hem pogut comprovar avui mateix amb les pintades de grups d'extrema dreta que han aparegut a les portes de la seu de l'OCB" ha dit Bonet, que ha aprofitat per a condemnar "enèrgicament" aquesta acció vandàlica.

Bonet ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista estarà "molt atent" al desenvolupament del concurs d'externalització de la correcció lingüística d'IB3, per que "ens temem que la concessió acabarà en mans d'algun grup de l'entorn ideològic del PP, grups que han estat rebuts i escoltats en múltiples ocasions pel president Bauzá, en contra d'altres que hi tenen l'accés vetat".

  

 

     

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube