Imprimeix
PDF

Conxa Obrador: "No entenem el triomfalisme del Govern; a Balears hi ha 72.000 menors de 16 anys en risc de pobresa i el Govern es conforma amb una dotació de 12€ per infant fins a 2016".

050814 Conxa Cosme webLa diputada socialista Conxa Obrador esgrimeix dades d'UNICEF que xifren en un 37,8% els menors de Balears en situació de pobresa i fa una crida a la signatura d'un pacte d'Estat per a pal.liar la situació "més enllà de la conjuntura econòmica i política del moment".Obrador ha anunciat la presentació d'una Proposició no de Llei per a augmentar la dotació dels fons que es destinen a pal·liar la situació de pobresa infantil.

El PSIB-PSOE ha censurat un cop més que el PP pugui brandar expressions de triomfalisme per la millora d'alguns indicatius socials, mentre que n'hi ha altres que palesen la condemna a la pobresa per a gran part de la població que no es beneficia, ni de prop fer-s'hi, d'aquesta suposada 'millora'.

Així ho ha reflectit la diputada socialista Conxa Obrador, que avui ha presentat una nova iniciativa parlamentària, una Proposició no de Llei per aconseguir millorar la dotació i l'abast de les campanyes que pretenen eradicar la pobresa infantil a Balears.

Al rebuf de les dades sobre l'atur i les de la EPA, Obrador ha sentenciat que "l'ocupació que ofereix el PP i la manca de protecció social cronifica la pobresa de les classes mitjanes". I entre elles, els col·lectius més vulnerables són els que més pateixen: "segons dades d'UNICEF, més de 72.000 menors de 16 anys estan en situació de pobresa a Balears, un 37,8%" un percentatge que es troba per damunt de la mitjana estatal que queda en el 31%. Un fet que per Obrador es veu agreujat per la deixadesa del Govern. "El Fons Estatal per a lluitar contra la pobresa infantil ha donat 880.000 € a Balears fins el 2016. Toquen a 12 € per cada infant en dificultats, i la consellera de Benestar Social del Govern s'ha conformat amb aquesta quantitat; ens espanta aquesta actitud".

"La immoralitat del PP és màxima per que no fa res per a pal·liar aquesta situació", ha dit la diputada socialista, que acte seguit ha ofert "un pacte d'Estat per que no hi hagin infants sense aliments, sense un habitatge digne, i sense accés igualitari a l'educació i a la sanitat". Un pacte d'Estat que hauria d'estar per "damunt de la conjuntura econòmica i política" com a un objectiu social comú.

La primera passa per aquest pacte d'Estat es troba en la iniciativa parlamentària presentada per Conxa Obrador, "una Proposició no de Llei que en primer lloc insta l'Estat a posar aquest pacte negre sobre blanc, que es plasmi en un Pla Autonòmic per Balears, que permeti augmentar la dotació per a projectes d'eradicació de la pobresa infantil, i que es faci en funció d'indicadors fiables que en garanteixin la màxima eficiència en l'aplicació de les mesures".

Obrador ha recordat que Balears és la CCAA on més ha augmentat la taxa de pobresa durant els darrers tres anys, i que la situació social i del mercat laboral no ajuden a la millora de la situació de les persones que, tot i poder trobar feina, els seus emoluments no els permeten fugir del llindar de la pobresa. "Durant el primer semestre de 2014 hi ha hagut 5.900 treballadors menys que en 2013 a Balears" ha dit Obrador. A tot l'Estat altres dades que criden l'atenció es refereixen a la qualitat de l'ocupació que es crea, amb "1 milió de contractes signats d'una setmana de durada i 800.000 contractes d'una hora setmanal".

Altres dades aportades per Obrador apunten cap a una reducció d'un 1% en el nombre d'hores globals treballades en 2014, que es corresponen a "una reducció de més de 8.000 llocs de feina a temps complet" i a una baixada de salaris de gairebé un 2% respecte els de l'any passat a Balears, Unes dades que, en paraules de Conxa Obrador, "dibuixen a peu de carrer la situació real de la societat" i que difereixen del triomfalisme dels anuncis oficials.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube