Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern que s'impliqui per millorar l'accés a l'habitatge de lloguer digne i assequible a Balears, a través del Fons Social d'Habitatges

joana barceloA Balears només 4 municipis –Palma, Lloseta, Sant Josep i Sant Antoni- s'han adherit a la iniciativa estatal. El Fons Social d'Habitatges només ha adjudicat el 7% del total de vivendes previst des de la seva creació el gener de 2013. La diputada Joana Barceló ha enllestit una iniciativa parlamentària per fer que el Govern de Bauzá incentivi el lloguer d'habitatges a preus assequibles a Balears, amb la implicació d'ajuntaments, bancs i entitats de tercer sector, per complementar i millorar la normativa estatal.

La diputada socialista Joana Barceló defensa la necessitat que el Govern de les Illes Balears doni un impuls decidit al Fons Social d'Habitatges destinats al lloguer. Barceló denuncia que després d'un any i mig de la creació del fons d'habitatges, a tot l'Estat només s'ha promogut el lloguer del 7% del parc de vivendes posades a l'abast del Fons. "Inicialment el Fons Social  es constituí amb 5.891 habitatges, un fons que es podrà ampliar, s'assenyalava, destinat al lloguer d'habitatges per a les persones que havien patit desnonaments hipotecaris." ha dit Barceló. Però el fet que s'hi determinessin "unes condicions molt dures" per poder optar a algun d'aquests pisos, ha provocat que l'execució d'aquest Fons Social d'Habitatges  hagi estat "un fracàs." Barceló detalla que, fins el més de maig d'enguany, dels gairebé 6.000 habitatges disponibles "només 410 havien estat entregats en lloguer."

A més,a Balears només 4 ajuntaments s'han adherit a aquests conveni, dos de Mallorca, dos d'Eivissa icap de Menorca -Palma , Lloseta, Sant Antoni i Sant Josep-. I en canvi –afirma la diputada- "en molts municipis que no han signat el conveni, com és el cas de Maó, sí que seria possible que les entitats financeres ampliessin les aportacions d'habitatges."

Barceló també recorda que a causa del fracàs d'aquest primer any, el passat mes de maig el Govern de l'Estat, a través de la Comissió de Coordinació i Seguiment que creà el propi Conveni a nivell estatal, "va decidir ampliar les circumstàncies previstes inicialment per facilitar l'accés al lloguer d'aquests habitatges a col·lectius especialment vulnerables".

Davant d'aquesta evolució i del fet que són moltes les famílies que necessiten lloguers assequibles, la diputada menorquina denúncia la injustícia que suposa "que segueixin tancats tants pisos que avui són titularitat dels bancs", motiu pel qual reclama que el Govern de Balears "s'impliqui de manera activa per a millorar l'execució del Fons Social d'Habitatges a les nostres Illes."

Per fer-ho possible el PSIB-PSOE presentarà al Parlament una Proposició no de Llei per instar el Govern a constituir "una comissió de seguiment amb la participació dels ajuntaments de les Illes, de les entitats del tercer sector i entitats financeres, per facilitar i coordinar les oportunitats que aquest Fons Social d'Habitatges suposa per accedir al lloguer assequible d'habitatges tancats propietat avui de les entitats financeres", segons diu Joana Barceló,  i poder actuar d'aquesta manera en relació a les conclusions que se n'extreguin.

El Fons Social d'Habitatges es va posar en marxa al gener del 2013 amb la signatura d'un conveni entre els Ministeris d'Economia i Competitivitat, Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Foment; així com el Banc d'Espanya, la Federació de Municipis i Províncies, la Plataforma del Tercer Sector, les patronals bancàries i 33 entitats de crèdit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube