Imprimeix
PDF

Armengol exigeix explicacions sobre les prospeccions i aposta per un front comú per aturar-les vista la “incapacitat” de Bauzà

Francina Armengol i Marc PonsLa secretària general del PSIB-PSOE ha assegurat que el conseller “Company se n'ha d'anar per dignitat del Govern i per haver menyspreat i mentit a la ciutadania”

Francina Armengol i Marc Pons han reclamat a Bauzà que “doni la cara aquesta mateixa setmana i expliqui el que està passant”, al mateix temps que li han demanat que “actuï com a president de les Illes Balears perquè ell sí pot aturar les prospeccions petrolíferes”

“S'ha tornat a demostrar que tenim un Govern que menteix i amaga informació”, aquesta és la conclusió de Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE, després dels darrers esdeveniments amb els que s'ha posat de relleu que durant 2013 es realitzaren sondejos en aigües de Balears i el Govern, conscient de tot, no va fer res.

Un fet tan greu com aquest fa que Armengol exigeixi a Bauzà que “aquesta mateixa setmana surti a donar explicacions, tot i que sigui un president totalment amortitzat i sense cap crèdit, ha de donar la cara i explicar el que ha succeït”. Un cop explicats els fets a la ciutadania, “Bauzà hauria de fer el que fa mesos li reclamam”, assegura Armengol, qui aposta per “fer un front comú ja que Bauzà sol no va enlloc perquè no té ni crèdit ni pes per reclamar a Madrid el que necessiten les Illes Balears”.

La socialista creu que el millor seria convocar una comissió amb totes les forces polítiques, les entitats socials que de veritat han lluitat contra les prospeccions i els sectors socials i econòmics per, junts, plantejar una fulla de ruta i anar al Govern central a explicar-lis allò que podria succeir si es fan les prospeccions”.

Els objectius d'aquest front comú haurien de ser “emprendre immediatament accions jurídiques contra l'empresa que ha fet els sondejos si no tenien autorització i exigir al Govern Rajoy que no autoritzi les prospeccions a les nostres aigües”, una exigència que es pot complir, ja que “es tracta de voluntat política que fins ara el PP no ha demostrat”.

El que també està clar pel PSIB-PSOE és que “el conseller Company se n'ha d'anar”, després de l'ocultació d'un informe en que queda clar que el Govern sabia que s'estaven realitzant sondejos. “Per dignitat del Govern, per haver menyspreat a la ciutadania i per mentir de manera sistemàtica”, són motius més que suficients per deixar el Govern.

Francina Armengol ha lamentat que ja estiguem acostumats a les mentides d'aquest Govern i de Bauzà “quan va dir que no farien retallades en educació i sanitat, quan parlava de la seva farmàcia, quan prometia un règim especial per a les Illes Balears, més inversions o un nou sistema de finançament”, una promesa que “ja sabem que no es complirà després de la visita de Rajoy per pegar-li una galtada amb totes les de la llei a Bauzà i dir-li que no hi haurà nou finançament”.

El socialista Marc Pons ha llençat moltes preguntes a l'executiu autonòmic sobre els sondejos i les prospeccions petrolíferes perquè “tenim un govern que ens ha enganat i ara calla, però hi ha moltes incògnites sobre tot el procés i les ha d'explicar”.

A més de voler saber on s'han fet els sondejos, quan, durant qui temps, les conseqüències ambientals i si se n'han fet més, Pons ha demanat “per quin motiu el Govern va decidir convertir en favorables els informes desfavorables dels tècnics”, una pregunta per la que només se li acudeix una resposta: “el PP vol que es facin les prospeccions petrolíferes a les Illes Balears”, el que es demostra perquè “les han consentides fins ara i han canviat els informes per facilitar-les, convertint-se en còmplices”.

Els Socialistes han recordat que “seguirem lluitant per evitar les prospeccions a les nostres aigües”, pel que han enregistrat una sol·licitud de compareixença urgent de Bauzà al Parlament de les Illes Balears, han fet preguntes als Ministeris involucrats i duran també iniciatives al Congrés i al Senat en aquest sentit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube