Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que l'esborrany de Decret turístic que ha fet el Govern és arbitrari, retalla competències als Consells i podria contenir "elements d'il·legalitat"

130814 Thomàs Boned webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs creu que aquest document del Govern "deixa molt clar en favor de qui legisla el Govern"

El PSIB-PSOE posa en qüestió la legalitat de que s'hagi de demanar el permís d'un veïnat per a poder llogar un habitatge de propietat, així com que sigui determinant l'any de la seva construcció.

Vicenç Thomàs ha entrat a valorar l'oportunitat del Govern per a emetre el seu esborrany de Decret turístic "en ple mes d'agost" quan es dificulta a les diferents parts implicades el poder presentar les corresponents al·legacions al projecte. No obstant això, és més greu veure que, ateses les queixes de les patronals de l'oferta complementària, segons Thomàs "queda molt clar en favor de qui governa el PP, pel sector hoteler", en un fet que es repeteix constantment i que ja va tenir un primer capítol durant el tràmit i l'aprovació de la Llei General Turística 8/2012.

En referència al Decret turístic que el Govern va donar a conèixer aquest passat dilluns, Thomàs ha volgut destacar-ne alguns aspectes, com el fet que "lleva competències als Consells Insulars, en matèria d'ordenació i promoció", en un moviment de recentralització competencial que el PP impulsa a Balears que ja s'ha observat en altres normatives que recentment s'han dut a tràmit parlamentari com és el cas de la Llei de Ports, la Llei de Mines i la Llei Agrària.

El portaveu adjunt socialista ha observat que el Decret turístic no posa límits al tot inclòs dels establiments hotelers, i només en regula un registre. Com tampoc queda ben delimitat el desenvolupament d'una segona activitat en els hotels "que pot entrar en competència amb l'oferta complementària".

En quant al lloguer d'habitatges per a turisme residencial, Thomàs ha dit que "no queda regulat raonablement, ja que els criteris són arbitraris i amb elements d'il·legalitat sobre els drets dels propietaris". Per Thomàs no és gens clar que sigui preceptiu el vist i plau dels veïns per a poder llogar una propietat particular, i que es pugui vetar l'accés al mercat de lloguer vacacional a alguns habitatges en funció del seu any de construcció, de si és adossat o no, o si està enclavat en una propietat plurifamiliar. Elements, tots aquests, que concorren en "l'arbitrarietat i els dubtes de legalitat" que Thomàs ha conclòs que pot contenir el Decret turístic.   

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube