Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà al•legacions a l’esborrany de Decret turístic que ha fet el Govern per que “no representa l’interès de tot el sector”

Bel Oliver okLa diputada Isabel M. Oliver proposa canvis profunds en l'articulat del decret per a poder aconseguir un major consens en el sector turístic.El Grup Parlamentari Socialista proposa modificar alguns dels aspectes que considera millorables del Decret turístic que ha presentat el Govern aquesta setmana. "El reglament segueix amb l'esperit de la llei d'afavorir sempre i únicament al sector hoteler i hauria de prestar tanta atenció a la resta de sectors de l'activitat turística com ho fa amb el sector hoteler" ha expressat Isabel M. Oliver. El sentit de gran part de les al•legacions dels socialistes van, doncs, en aquesta direcció.

Oliver considera d'inici "una bona rectificació que confirma que havia comès un error" el fet que el conseller de Turisme hagi accedit a ampliar el període de presentació d'al•legacions, una demanda que el sector havia fet sentir, davant la gran dificultat de poder estudiar en profunditat i redactar les millores a l'esborrany en ple mes d'agost.

Oliver ha destacat que normativament "és un reglament que envaeix competències dels consells insulars i els restringeix la seva capacitat reglamentària en matèria d'ordenació i promoció turístiques", en un moviment de recentralització competencial que el PP impulsa a Balears observat també en altres lleis ja aprovades recentment o en tràmit, com és el cas de la Llei de Ports, la Llei de Mines i la Llei Agrària.

La diputada socialista creu que el Decret turístic no regula el 'tot inclòs' dels establiments hotelers, i només en crea un registre: "el 'tot inclòs' segueix sense regular-se, només han canviat el seu nom a la llei i ara, al reglament, obliga a fer un registre dels establiments que l'ofereixen. Una regulació totalment insuficient i que hauria de contemplar altres aspectes com la qualitat del servei o el percentatge –la 'ratio'- suficient entre places -ofertes- i treballadors -que fan feina en un establiment determinat-".

El sentit de les al•legacions que presentarà el GPS també persegueix regular els usos compatibles i secundaris al turístic, ja que la regulació que en proposa l'esborrany de Decret és absolutament insuficient. Així, segons la normativa, i amb aquesta regulació, Oliver destaca que s'afecta negativament els establiments de l'oferta complementària que pateixen competència deslleial als seus negocis, sense cap empara per part del Decret.

En quant al lloguer d'habitatges per a turisme residencial, malgrat els aclariments a la norma oferts pel conseller de Turisme, Isabel Oliver troba "arbitrari, il•legal i, possiblement, inconstitucional", el fet que es permetin llogar habitatges unifamiliars entre parets mitjanes construïts abans del 1960 només si hi ha un acord dels veïns de l'immoble. Una regulació que, en la pràctica, pretén dificultar el màxim possible la posada en el mercat de lloguer d'aquest tipus d'allotjaments de particulars.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube