Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa accelerar l'aprovació de la nova Llei de Transparència i Bon Govern per que "estigui en vigor des de l'inici de la pròxima legislatura"

250814 Aguiló webEl GPS ha sol·licitat el tràmit de la Proposició de Llei per tràmit d'urgència. La iniciativa va més enllà sobre l'actual legislació, ja impulsada pels socialistes durant la passada legislatura. Es proposa que totes les administracions públiques a Balears, ens amb finançament públic i els responsables de concessions públiques, hagin de donar comptes de la seva gestió a una nova Oficina de Transparència vinculada a la Sindicatura de Comptes.

 

 El GPS ha demanat el procediment de tràmit d'urgència per a la Proposició de Llei de Transparència, Bona Administració i Bon Govern. Es tracta d'una iniciativa que va més enllà de l'actual legislació en vigor, aprovada durant la passada legislatura, i que ha desenvolupat la diputada socialista Lourdes Aguiló. D'inici la proposta del GPS augmenta el seu àmbit d'aplicació "a totes les administracions i entitats públiques de les Balears", segons ha dit Aguiló. Així, mentre que l'actual Llei de Transparència només afecta al Govern, la Proposició de Llei socialista estén la cobertura legal fins a organismes públics com el Parlament, l'Agència Tributària, la Universitat de les Illes Balears, el Consell Consultiu i els Consells Insulars, "tots aquells que estiguin finançats amb doblers públics", segons ha apuntat la diputada socialista.

 

A més, també serien de l'abast del control de la nova Llei de Transparència tots aquells detentors de concessions de serveis públics, ja siguin persones físiques o jurídiques públiques o privades. La normativa també facilitaria els mecanismes de transmissió d'informació per part de les administracions, així com la rendició de comptes per a control del Govern.

 

Lourdes Aguiló estima necessari que per a garantir la "independència del control" aquesta tasca hauria de quedar al marge de l'Administració de la CAIB, i per tant la llei proposa la creació d'un nou ens "una Oficina de Transparència i d'Avaluació de Polítiques Públiques que estaria vinculada a la Sindicatura de Comptes".

 

Aguiló creu "necessari" que aquesta nova Llei de Transparència estigui en vigor "a partir de l'inici de la pròxima legislatura" fet pel qual es justifica la petició del tràmit d'urgència per agilitar el trànsit parlamentari de la Proposició de Llei.

 

El GPS es mostra favorable a la investigació per Son Espases

 

Precisament aquesta demanda d'urgència per al tràmit de la nova Llei de Transparència coincideix amb les notícies de la investigació judicial sobre la suposada tupinada en el procediment de concessió per a la construcció i posada en marxa de l'Hospital de Son Espases. En aquesta mateixa línia, el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs s'ha mostrat "a favor de la investigació" i per a reforçar aquesta idea ha recordat que "a l'octubre de 2006 els socialistes varem enregistrar una petició per a una comissió d'investigació al Parlament per Son Espases". El procediment parlamentari va culminar el març de l'any següent, quan la majoria absoluta del PP "va votar en contra d'aquesta comissió d'investigació".

 

Thomàs ha trobat paral·lelismes entre la negativa del PP a investigar Son Espases el 2007, i les declaracions actuals dels portaveus populars: "la diputada Bauzá va dir el dimarts de la setmana passada que tota la tramitació de Son Espases estava ben feta, i al dia següent es van conèixer les deposicions -davant del fiscal- de l'ex consellera de Salut del Govern del PP, Aina Castillo", en les quals reconeixia la tupinada en tot el procediment d'adjudicació de l'Hospital.

 

"No serà el PSIB qui no vulgui investigar", ha afirmat Vicenç Thomàs; "ara tornem a tenir majoria absoluta del PP, i hem de veure quins són els millors procediments per a demanar informació"    

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube