Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern del PP del seu "fracàs" en política econòmica en no haver millorat el finançament de Balears, acordat un nou REB ni pactat inversions estatutàries durant la legislatura.

260814 Marc Pons Diputació Permanent webEl retret ha estat expressat pel diputat socialista Marc Pons durant la sessió de la Diputació Permanent del Parlament on ha comparegut el conseller d'Hisenda del Govern.

Pons s'ha queixat que el conseller ha comparegut per explicar el límit de despesa per a Balears en 2015 i la liquidació dels Comptes de la CAIB de 2013 "sense haver ofert tota la informació ni a l'oposició ni a la Sindicatura de Comptes, una 'cacicada' més del Govern Bauzá".

La compareixença del conseller Marí Bosó en Diputació Permanent a petició pròpia s'ha produït després de desoir les demandes fetes pel GPS per a poder debatre en profunditat els problemes del finançament de Balears. La intervenció del conseller d'Hisenda s'ha circumscrit a acreditar el límit de despesa de cara als Pressupostos de la CAIB per 2015, i el resultat de la liquidació dels Comptes Generals de la Comunitat de 2013.

El PSIB-PSOE s'ha queixat que cap d'aquestes dades ha estat remesa als grups de l'oposició ni a la Sindicatura de Comptes, fet que ha estat titllat com a "nova 'cacicada' del Govern de Bauzá, per que si tenim en compte l'informe demolidor dels comptes de la CAIB de 2012 que ha fet la Sindicatura, vostès ja ens poden contar avui flors i violes" sobre el tancament de les xifres de 2013. En aquest sentit, Pons ha recordat que la Sindicatura ha qualificat els comptes de la CAIB de 2012 com a "descontrol, amb forats, mancats de transparència i demostren poca diligència del Govern; i això pel primer exercici sencer que vostès –en relació al PP- varen governar". En el mateix informe de 2012 la Sindicatura de Comptes recorda, segons Pons que "de les 111 ens i entitats de la CAIB obligades a remetre informació dels seus comptes a la Sindicatura, 47 no ho van fer; vostès estan obligats a remetre la informació per que se'n pugui fer una valoració independent".

Pons ha valorat com a "fracàs" el fet que durant aquesta legislatura no s'hagi pogut millorar el finançament de Balears: "Bauzá serà el primer president que no haurà millorat el sistema de finançament autonòmica per Balears. Antich i fins i tot Matas si que ho van fer".   

Els retrets del diputat socialista també s'han dirigit al deficient paper del Govern davant els seus interlocutors a Madrid per a poder desblocar dues qüestions de capital interès per a Balears: un nou Règim Especial de Balears i  les inversions anuals incloses en la reforma de l'Estatut. "El març de 2014 ja hauríem d'haver estrenat un nou REB, i vostès no hi ha fet feina, i ara no veurem el seu reflex en els Pressupostos de 2015", ha afirmat el diputat socialista. I en referència a la "renúncia" a l'arribada de les inversions estatutàries -400 milions d'euros anuals durant 7 anys, segons la reforma de l'Estatut d'Autonomia- Pons ha afirmat que s'ha produït per que "vostè –en referència al conseller d'Hisenda del Govern- ha acotat el cap i ha claudicat davant el sr. Montoro".

Així  el GPS ha acusat el Govern del PP d'haver realitzat una triple renúncia –nou finançament autonòmic, nou REB i inversions estatutàries- a canvi de l'augment de l'aportació del Govern central a Balears  per 2015 en 94 milions d'euros. "Els acords als quals vostè ha arribat al Consell de Política Fiscal i Financera són dolents per a Balears, no donen sortida a les seves mateixes demandes, i ens fan anar com els crancs, cap enrere", ha postil·lat Pons, qui a més considera que amb aquests acords "han donat per liquidada, amortitzada, aquesta legislatura, per que ha prioritzat rendir vassallatge davant Montoro, que servir els interessos del ciutadans de Balears"

Durant el seu torn d'intervenció, Pons ha acusat Marí de dir "mitges veritats i fer grans silencis", en referència al document amb 255 mesures d'estalvi i retallades que el Ministeri d'Hisenda va presentar a les CCAA en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera del passat mes de juliol. "Vostè ens dóna garanties que aquestes retallades no s'aplicaran a Balears?", ha preguntat Pons a Marí Bosó. "No matxuqui més la sanitat i l'educació, prou retallades" ha exigit el diputat socialista.

La mala gestió per aconseguir l'augment dels ingressos a Balears és per Marc Pons "la culminació d'una legislatura desastrosa; aquests de 2015 no seran pressupostos per a la recuperació ni per dibuixar escenaris de futur que necessiten els ciutadans de Balears"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube