Imprimeix
PDF

Armengol demana a Bauzà que convoqui “immediatament” el Debat de Política General per “tractar els problemes urgents de Balears”

Francina Armengol 27-08-14Després de la recent reunió amb Pedro Sánchez, la líder del PSIB-PSOE es reunirà demà a Menorca amb Susana Díaz per cercar solucions als problemes comuns. El Grup Parlamentari Socialista ha enregistrat peticions de compareixences de nombrosos càrrecs del PP involucrats amb el procés de Son Espases i que "tenen un lligam amb el PP actual de Bauzà a pesar que havia de venir a regenerar la democràcia".

 La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha comparegut en roda de premsa per fer un repàs dels principals problemes de les Illes Balears davant els quals el Govern del PP no ha fet res com "el mal finançament de la nostra comunitat, el conflicte educatiu, les prospeccions petrolíferes o la investigació de l'adjudicació de Son Espases". Tot un seguit de conflictes prou importants com perquè la socialista hagi demanat a Bauzà que convoqui de manera "immediata" el Debat de Política General de les Illes Balears per poder "debatre urgentment aquests problemes i poder aprovar propostes amb les que engegar un canvi de rumb a la política de les illes i donar solucions a la ciutadania".

Armengol ha recordat que durant aquestes setmanes ha continuat amb la seva agenda de "reunions amb agrupacions, entitats i col•lectius" per tractar tots aquests temes, a més de la recent visita de Pedro Sánchez a Eivissa amb el que "vam parlar de prospeccions petrolíferes i sobre els problemes de la insularitat". En la mateixa línia de debatre els problemes de les illes i cercar solucions compartides, la líder del PSIB-PSOE es reunirà demà amb Susana Díaz a Menorca amb la que espera poder "articular propostes alternatives als problemes comuns".

A banda d'aquesta tasca, els socialistes no han deixat de banda la tasca fiscalitzadora a pesar de que Bauzà "tengui el Parlament de les Illes Balears segrestat i que no vol convocar pel seu nul esperit democràtic", el que ha provocat que "comencen el curs parlamentari amb els mateixos problemes o en pitjors condicions".

Entre els problemes més greus de les Illes Balears, Francina Armengol ha esmentat el finançament de les illes, "bàsic per garantir la sanitat, l'educació i els serveis públics", i que ens deixa com la darrera comunitat d'Espanya en inversions estatals. Armengol s'ha queixat de la compareixença d'ahir del conseller Marí Bosó perquè es va certificar que "no han aconseguit res del que necessitam: ni un nou sistema de finançament com ja va dir Rajoy a la seva visita a Mallorca; ni el nou Règim Especial per Balears que havíem de tenir enguany; ni les inversions estatutàries que no arriben des de que governa el PP; i temem que tampoc hi haurà novetats positives per a la nostra comunitat als Pressuposts Generals de 2015".

Un altre problema greu segons Armengol és "l'atur i la precarietat i la temporalitat laboral", factors que no s'han resolt amb la bona temporada turística, sinó que s'han agreujat front la inacció del Govern arribant a casos on "hi ha treballadors que cobren 3,3 euros per hora".

El conflicte educatiu és una altra de les grans assignatures pendents de Bauzà que "no ha trobat ni cinc minuts per reunir-se amb la comunitat educativa i han estat els docents els que han hagut d'anar a la conselleria a tornar a demanar diàleg per a trobar una sortida a la situació", trobant-se a una consellera que "està desapareguda" i no diu res front una altra amenaça de vaga.

Sobre les prospeccions petrolíferes que tantes incògnites han generat en aquestes setmanes, Armengol ha tornat a exigir a Bauzà i Company que "donin la cara i expliquin a laciutadania el que està passant", en lloc d'amagar-se com han fet.

"Es tracta de problemes molt greus que necessiten solucions immediates", ha assegurat Armengol i ha justificat en aquesta urgència la sol•licitud a Bauzà per avançar el Debat de Política General del Parlament de les Illes Balears.

Son Espases

Respecte la polèmica per la recent coneguda investigació de l'adjudicació de Son Espases, Francina Armengol ha afirmat que "nosaltres sempre hem estat contundent en la denúncia política i vam denunciar judicialment l'adjudicació i compra del solar", el que xoca són els "lligams del PP que va adjudicar Son Espases amb el PP de Bauzà que es va presentar com el regenerador de la política".

Armengol ha confirmat que "votarem a favor de les comissions d'investigacions que es presentin" i ha recordat que "al 2006 ja en vam sol•licitar una sobre el tema i el PP va votar en contra mesos després", pel que avui "hem enregistrat peticions de compareixences a la Comissió d'Assumptes Institucionals d'Aina Castillo, Rosa Estaràs, Mabel Cabrer i Catalina Cirer", càrrecs que van estar involucrats en tot el procés perquè és la manera més ràpida d'aconseguir que donin explicacions.

La gravetat del cas és que "podria ser una altre presumpte cas amb el que el PP es pot haver finançat irregularment, com ja es va demostrar amb el cas de Cardona, i Bauzà és hereu de tota aquesta manera de fer les coses", el que queda molt més en evidència perquè "moltes d'aquelles persones que estaven al Govern continuen en actiu en el PP com Maria José Bauzà i Óscar Fidalgo, que eren càrrecs de confiança de Castillo, Lourdes Bosch, Mabel Cabrer i Rosa Estaràs que formaven part del Govern, Catalina Cirer que era batlessa de Palma, Fernando Rubio que era conseller insular, Carlos Veramendi que formava part del grup popular de Cort, o Lucía Matías i Bernat Salvà que eren membres de la mesa d'adjudicació".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube