Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que el curs escolar comenci “sota conflicte per segon any consecutiu”, amb el Govern com “l’agitador dels problemes del sector educatiu”.

280814 Rita i Bonet rdpEl Grup Parlamentari Socialista presentarà una moció sobre temes d'educació al primer ple del nou període de sessions al Parlament, per instar el Govern a recuperar el diàleg amb tots els interlocutors del sector educatiu.

La diputada Cristina Rita insisteix en "l'autoritarisme i l manca de respecte intel·lectual de la Conselleria d'Educació i exigeix la retirada del TIL i de les mesures que obliguen als centres a aplicar el projecte lingüístic per damunt de l'opinió dels claustres.

El Grup Parlamentari Socialista manté la seva posició de frontal rebuig a la política del Govern en matèria educativa, fet pel qual ha presentat una moció que té per objecte recuperar la normalitat en l'inici d'un nou curs escolar, el 2014-2015, que de no ser així, arrencarà a Balears "sota conflicte per segon any consecutiu" per la feina "d'agitació que ha fet el Govern", en paraules del diputat Cosme Bonet.

"Lamentem que el curs comenci tant malament com ja va acabar l'anterior" ha dit la diputada socialista Cristina Rita, que ha afegit que l'absència de diàleg dels representants de la Conselleria amb la totalitat del sector educatiu, li faci expressar un sentiment de "pessimisme sobre com es poden encarar les dificultats del sector", mentre que el Govern no mou fitxa davant l'anunci d'un possible inici de curs paralitzat per una nova vaga dels educadors, segons han afirmat membres de l'Assembla de Docents.

Els socialistes acusen la Conselleria d'immobilisme: "l'any passat per aquestes dates ja fèiem un resum de la situació que pot ser calcat al d'ara" ha dit Rita, en un entorn marcat per les "brutals retallades que ha provocat l'acomiadament d'entre 1000 i 2000 professors a Balears", un fet que en opinió de la diputada socialista, suposa "la precarització de l'educació pública". Un "estrès generalitzat" que segons Rita, ha patit el sector, que s'ha combinat amb les polítiques "fallides" del PP en matèria educativa que ha "cercat problemes enlloc de resoldre'ls".

Així la implantació del TIL, l'obligació de la seva aplicació fins i tot en els centres on els seus claustres no han aprovat el seu projecte lingüístic, i l'arraconament de la UIB com a màxima autoritat en matèria de llengua catalana a Balears que ha provocat el Govern del PP durant els tres anys de la present legislatura, constitueixen, en opinió de Cristina Rita, una demostració "d'autoritarisme i de manca de respecte intel·lectual del PP a tot un sector; albirem més conflicte i és el PP qui el provoca". Un fet al qual no és aliè la pròxima aplicació de la nova Llei Orgànica de Qualitat Educativa (LOMQE) dictada per Wert, pel desenvolupament de la qual "no hi ha recursos suficients", segons Rita.

Així les coses, des del GPS, i ja des del primer ple del nou període ordinari de sessions, el pròxim dimarts 9 de setembre, es seguiran fent propostes que demostrin clarament el desacord profund dels socialistes amb la política educativa de l'executiu de Bauzá. Així la moció anunciada per aquest ple, insta el Govern a "restablir les vies de diàleg amb els interlocutors vàlids en matèria educativa: sindicats, federacions de pares i mares, associacions professionals de directors de primària i secundària, inspectors, patronals de l'escola concertada, la UIB i l'Assemblea de Docents"

EL GPS també planteja en el text de la moció, la recuperació i el reconeixement de la UIB com a "ens consultiu en matèria de llengua catalana a Balears", a reconèixer el paper dels Consells Escolars, a dissenyar procediments dirigits a l'ensenyament de llengües que no suposin minva dels continguts curriculars de les matèries, i entre altres mesures, inclou la necessitat d'estendre la gratuïtat dels llibres de text, per evitar en tot cas un greuge comparatiu respecte altres CCAA on s'apliquen diferents mesures d'estalvi. En aquesta qüestió Cristina Rita s'ha mostrat contrariada ja que "les noves lleis dificulten tota la feina feta en matèria de reciclatge de llibres de cursos anteriors" i opina que les noves adaptacions de les diferents matèries que imposen les lleis educatives del PP, obliguen a les famílies a haver de fer importants despeses econòmiques per a comprar nous llibres.

El GPS també ha anunciat que presentarà una interpel·lació a la consellera d'Educació per a "conèixer les intencions i el programa educatiu" del Govern per aquests nou darrers mesos de legislatura.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube